Video viral: Cum să scoți un dințișor de lapte

Toți părinții se confruntă cu problema căderii dinților de lapte ai copiilor.

Primii dinți care apar în cavitatea bucală a copilului își fac apariția, de obicei, după vârsta de 6 luni. Pe fiecare maxilar ies câte 10 dinți temporari: doi incisivi centrali, doi incisivi laterali, doi canini și patru molari (măsele). Dinții temporari sunt înlocuiți de cei definitivi, în mod fiziologic, începând cu vârsta de 6 ani. Întregul proces se încheie în jurul vârstei de 12 ani.

Dinții temporari au un rol esențial în creșterea oaselor maxilare și din acest motiv, medicii spun că este importantă păstrarea acestor dinți temporari cât mai mult timp.

Cu toții am trecut, probabil, în copilărie prin acele momente în care părinții au fost nevoiți să ne scoată un dințișor de lapte căpos prin metoda legării lui cu ață. Cu cât este mai rapid acest procedeu, cu atât copilul suferă mai puțin și chinul trece mai repede. În mediul online a circulat recent un filmuleț în care cei mai creativi dintre părinți le extrag celor mici dințișorii prin fel de fel de metode. Clipul a adunat peste 15 milioane de vizualizări și mii de distribuiri.

Iată despre ce este vorba:

 

sursa foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau