Vine bebe în curând și încă nu ai ales un pătuț pentru copii? Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să alegi înțelept!

În momentul în care urmeză să vină pe lume un copil, lucrurile se complică puțin când îți dai seama câte trebuie să faceți în doar câteva luni, ca să îi asigurați celui mic toate condițiile necesare. Ei bine, pătuțul în care va dormi trebuie ales prima dată, deoarece este cel mai important lucru din camera copilului. Tocmai de aceea, el trebuie ales cu grijă, astfel încât să îi ofere micuțului un somn cât mai odihnitor și să fie confortabil, sigur, dar în același timp drăguț.

Dacă ai fost deja prin magazine sau ai accesat câteva site-uri ca să vezi ce modele de pătuțuri sunt pe piață, probabil ai observat că sunt 3 tipuri: simple, din lemn, care pot avea și suport pentru baldachin, pătuțuri textile, cu un cadru din metal, care pot fi și pliabile în anumite cazuri sau pătuțuri care au părțile laterale detașabile și se potrivesc și atunci când cel mic va crește.

În principiu, cele mai des achiziționate pătuțuri pentru copii sunt cele din lemn, deoarece sunt și cele mai adaptate pentru a oferi confort și siguranță celui mic. Baldachinul, care se poate atașa la anumite modele de pătuț, este folosit pentru a oferi intimitate celui mic în timpul somnului, pe de-o parte, dar are și rol estetic, boem, pe de altă parte. Totodată, există diferite modele de pătuțuri din lemn, care au lateralele detașabile, astfel încât să fie potrivite și peste câțiva ani. Acestea trebuie alese cu grijă, ținând cont de dimensiuni și de greutatea suportată, deoarece bebe va crește și va avea nevoie de tot mai mult spațiu. Pătuțurile pliabile, cu suport metalic sunt special concepute pentru momentele de călătorie, dar nu sunt o variantă care poate fi utilizată în viața de zi cu zi pentru somnul bebelușului, ci doar ocazional.

Salteaua trebuie aleasă cu mare grijă

Indiferent că pătuțul vine la pachet cu o salteluță sau aceasta trebuie achiziționată separat, salteluța pe care va dormi bebe trebuie aleasă cu mare grijă. Ea reprezintă un element de bază pentru asigurarea unui somn liniștit deoarece, cu cât este mai confortabilă, cu atât bebe va dormi mai bine. Totodată, materialele din care este confecționată salteaua pentru pătuț trebuie să fie de cea mai bună calitate. Materiale precum bambus, latex, bumbac sau cocos, care nu sunt toxice și sunt antialergice, reprezintă alegerea ideală. 

Atenție la elementele de siguranță

Indiferent de modelul de pătuț pentru copii pe care îl vei alege pentru bebelușul tău, trebuie să ții cont de elementele de siguranță pe care le oferă pătuțul ales. Printre acestea se numără:

  • Salteaua reglabilă în înălțime;
  • Distanța dintre zabrele nu trebuie să depășească 3-4 centimetri, astfel încât să nu existe riscul ca cel mic să își prindă mâna sau piciorul între acestea;
  • La pătuțurile pliablile trebuie să existe un sistem de siguranță împotriva plierii accidentale.

Mai mult decât atât, cele mai bune pătuțuri pentru copii pot avea și diferite spații de depozitare, care pot fi de mare ajutor, mai ales dacă vrei să salvezi cât mai mult spațiu, iar camera lui bebe este mică. Totodată, un pătuț pentru copii poate veni la pachet cu câteva accesorii precum plasă de țânțari, măsuță pentru înfășat, jucării atașate, coșuleț pentru legănat și multe altele, care pot constitui un real ajutor și sunt o dovadă de calitate.

Așadar, alege înțelept atunci când vine vorba despre copilașul tău și nu te opri la primele produse pe care le găsești. Babyneeds.ro îți poate veni în ajutor cu modele de pătuțuri confortabile și potrivite pentru bebelușul tău. Oferă-i un somn odihnitor!

Sursa foto: Shutterstock.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse