Vine Mos Craciun la Er

E forfota mare in Dinopestera. Mama Dino si Nico pregatesc cozonaci, placintele si alte prajiturici delicioase pentru dinozauri.

Marele bucatar Co orneaza un tort special, iar tata Dino e plecat in padure sa gaseasca un bradut potrivit pentru Craciun. Puii se invartesc prin toata pestera, emotionati si nerabdatori de venirea lui Mos Craciun.

– Mama Dino, cand vine Mos Craciun?
– In seara asta, dupa ce terminam de impodobit bradutul, iar voi mergeti la culcare, o sa soseasca si Mos Craciun.
– Sigur? Si vine si la mine?intreba curios micul Er.

– Mosul are o carte mare, in care sunt trecute toate faptele bune si toate faptele rele pe care le face fiecare peste an. Daca ai facut mai multe fapte bune decat rele, atunci va veni.

Ziua a trecut foarte repede. Cozonacii si placintele erau frumos asezate in bucatarie, tortul special de Craciun al marelui Co statea pe raft in frigider, iar bradutul minunat impodobit trona in mijlocul sufrageriei.

Seara venise, iar puii fusesera asezati in patuturile lor. Numai ca somnul nu vroia sa vina la Er. Micul dinozaur se tot foia in culcus si incerca sa numere pe degete faptele bune si faptele rele din anul ce trecuse. Si parca nu ii ieseau la socoteala.

Stia sigur ca e primul la mancat si la dormit, deci doua fapte bune clare, la care se adauga si episodul cu borcanele de dulceata pentru care nu-l parase pe Fi, adica fusese un fratior bun.

Pe de alta parte insa, mai saptamana trecuta il suparase rau pe tata Dino cand sparsese paharul de sirop, ca sa nu mai vorbim de stricatul telecomenzii pentru televizor. Iar marele Co il certase cand bagase jucarii in masina de spalat.

Si cum statea el si se gandea in sufragerie, se auzi un fosnet. Puiul se ridica din pat si porni tiptil sa vada depre ce era vorba.

Langa bradut, statea un om inalt, cu parul alb si haine rosii, care se uita intr-un caiet mare, apoi aseza de zor niste pachete.

Citeste continuarea in revista BABY – decembrie.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Revista