Vlad, 8 ani

Vlad este un baiat serios, invata bine, dar nu are prieteni. Este persecutat la scoala de un baiat mai mare, care il bate si il jigneste, iar ceilalti copii din clasa se coalizeaza cu acel baiat in jigniri de teama de a nu fi si ei batuti.


Interpretare
Copilul are si capacitatea intelectuala si resursele emotionale de a face fata situatiei, dar la un moment dat nu va mai avea doar un comportament de acceptare a situatiei in care este agresat de copii.

Este remarcabil ca este singurul care prefera sa fie desconsiderat sau batut mai degraba decat sa se incline in fata copilului-agresor. Acest lucru spune multe despre caracterul lui Vlad.

Rosul in care se deseneaza copilul sugereaza nevoia de ajutor, de sprijin afectiv pe care o are. Palaria de pe cap arata dorinta de a-si ascunde impulsurile (de agresivitate ori sexuale). Lipsa labelor picioarelor denota lipsa de mobilitate sau autonomie a baiatului, faptul ca este constrans de situatie sa „rabde.

Solutie
Copilul trebuie sprijinit in a-si face relatii cu alti copii, in a se accepta pe sine si pe ceilalti asa cum sunt.

Rosul este culoarea predominanta din desen. Copilul cere ajutor si in acest fel. Omiterea degetelor – inadecvare in modul in care se descurca cu ceilalti.

Cristina Haica, Psiholog psihoterapeut.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Artistice