Voucher de 2.000 de lei pentru femeile insarcinate

UPDATE: miercuri, 28 martie 2018 – Proiectul care prevede acordarea unui voucher de 2.000 de lei pentru femeile insarcinate a fost adoptat astazi. In urma adoptarii proiectului, primaria va acrorda un voucher de 2.000 de lei pentru femeile insarcinate pentru tratamente si analize pe parcursul sarcinii.

Banii vor fi oferiti gavidelor care depun cerere si solicita acest sprijin si se vor acorda in doua transe, fiecare transa va consta intr-un voucher de 1.000 de lei.

Primul voucher in valoarea de 1.000 de lei va fi acordat dupa ce a fost procesata cererea, in baza primei adeverinte medicale care atesta sarcina.

Cel de-al doilea voucher, tot in valoare de 1.000 de lei va fi oferit dupa ce gravida a intrat in luna a sasea de sarcina, tot in baza unei adeverinte medicale care sa ateste acest lucru.


Un voucher de 2.000 de lei pentru femeile insarcinate este proiectul initiat de primarul Capitalei Gabriela Firea, care sustine ca natalitatea a scazut foarte mult in ultimii ani.

Conform Libertatea.ro, proiectul „Primaria Capitalei vine in sprijinul femeilor insarcinate” are in vedere cresterea ratei natalitatii prin sprijinirea femeilor in a nu mai alege avortul si pentru ca acestea sa poata beneficia de o monitorizare corespunzatoare a sarcinii.

„Anual, în municipiului Bucureşti se nasc aproximativ 20.000 de copii. Conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, în perioada 2010-2015 numărul nou-născuţilor vii, ai căror părinţi au rezidenţa pe raza municipiului Bucureşti, a scăzut, astfel că, dacă în anul 2010 s-au înregistrat 21.147 de copii, în anul 2015 s-au înregistrat 19.255 de copii. Având în vedere rata scăzută a natalităţi, se impune implicarea autorităţii locale în identificarea unor măsuri sociale suplimentare, care să influenţeze creşterea natalităţii', este prevazut in proiectul privind acordara unui voucher de 2.000 de lei pentru femeile insarcinate.

Voucher de 2.000 de lei pentru femeile insarcinate

Proiectul urmeaza sa fie dezbatut in urmatoarea sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti si propune acrorodarea unui voucher de 2.000 de lei pentru femeile insarcinatate cu domiciliul in Bucuresti. Pot beneficia de voucher si femeile insarcinate care au viza de resedinta in Bucuresti, emisa cu cel putin sase luni inainte de demararea proiectului.

Voucherul de 2.000 de lei pentru femeile insarcinate este destinat analizelor medicale si tratamentelor din timpul sarcinii care nu sunt decontate prin Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Voucherul va fi acordat in doua transe: primul voucher in valoarea de 1.000 de lei va fi acordat dupa ce a fost procesata cererea, in baza primei adeverinte medicale care atesta sarcina.

Cel de-al doilea voucher, tot in valoare de 1.000 de lei va fi oferit dupa ce gravida a intrat in luna a sasea de sarcina, tot in baza unei adeverinte medicale care sa ateste acest lucru.

Sursa: Libertatea.ro
Foto: 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate