Vrei sa fii prietenul meu? (carte)

„Vrei sa fii prietenul meu?' este cea mai recenta carte tradusa de editura Cartea Copiilor din portofoliul lui Eric Carle, autorul renumit pentru unicitatea ilustratiilor obtinute prin tehnica colajului.

Cartea spune povestea unui soricel simpatic, dar tare singur, care isi ia inima in dinti si pleaca in cautarea unui prieten.

In drumul sau, soricelul intalneste multe animale si, netinand seama de marime, de inaltime sau de cat de ascutiti le sunt dintii, le propune sa fie prietenii lui.

Acestea il refuza din diferite motive, de cele mai multe ori superficiale. Girafa este mult prea inalta pentru el, iar cangurul are deja un pui in marsupiu.

Soricelul se loveste si de indiferenta leului, de trufia paunului, de reticenta calului sau de egoismul crocodilului. Totusi, in final, norocul pare sa-i surada: calatoria lui isi gaseste finalitatea – un prieten.

Cartea este un bun prilej de a-i invata pe copii sa deosebeasca animalele si nu oricum, ci dupa coada. Fiecare fila din dreapta contureaza doar coada animalului, iar cand cel mic va da pagina, va regasi corpul in intregime si va vedea daca a ghicit corect.

In plus, cartea subliniaza si diferite aspecte din lumea necuvantatoarelor, deosebit de interesante pentru cei mici: prietenia dintre crocodil si mica pasare ce-i curata dintii, caracteristica unica a cangurului de a-si purta puiul in marsupiu si felul in care paunul isi etaleaza coada de o frumusete rara.

Cartea, recomandata copiilor intre 0 si 6 ani, este disponibila pe site-ul editurii – www.carteacopiilor.ro, la pretul de 21 lei, precum si in librariile Carturesti, Humanitas si in celelalte librarii mari din tara.
 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Mini-cultura