Vrei sa slabesti? E simplu.

Fara regimuri elaborate si stresul numaratului continuu al caloriilor din farfurie. E suficient sa renunti la alimentele problema' si sa te misti mai mult, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara…

Super-alimentele
Schimbandu-ti modul de hranire, nu vei reusi doar sa slabesti, dar vei fi si mult mai sanatoasa!

Alimentele pe care ti le recomandam sunt surse bogate de substante nutritive, vitamine antioxidante (B si C), complexul B pentru sustinerea sistemului nervos, par si piele, seleniu pentru pastrarea tineretii celulare.

Afla care sunt aceste super-alimente si cum sa le introduci in dieta zilnica, pentru toata viata. Peste 20 de ani, te vei bucura ca ai facut-o.

Alimente contraindicate

  • Mezeluri: sunca, carnati, bacon, afumaturi, orice fel de carne sau peste procesate industrial
  • Painea alba si zaharul
  • Grasimile si uleiurile. La salate si legumele prajite se poate adauga putin ulei de masline presat la rece.
  • Bauturile nonalcoolice dulci si acidulate
  • Alcoolul si cafeaua
  • Branzeturile procesate, margarinele si iaurtul din comert
  • Produsele procesate si semipreparate, conservantii si aditivii alimentari.

Viata fara grasimi si dulciuri
Toata lumea stie ca acestea nu doar ingrasa, dar pe termen lung te imbolnavesc, pur si simplu. Pe de alta parte, ele au constituit pana acum fondul alimentatiei tale, iar renuntarea e cu atat mai dificila…

Nutritionistii iti dau cateva sfaturi utile pentru momentul cand te-ai hotarat sa elimini grasimimile din dieta:

  • Alege numai carnea cea mai slaba – pui, vita – si indeparteaza grasimea de pe carne inainte de a o gati.
  • Prepara-ti singura iaurtul, din lapte degresat (amesteca un pahar de lapte cu 2 lingurite de iaurt din comert si lasa-l sa se prinda' timp de 24-48 de ore la temperatura camerei).
  • Raceste supele pana cand grasimea se solidifica la suprafata. Adun-o si arunc-o inainte de a reincalzi supa.
  • Prajeste legumele intr-o cantitate foarte mica de ulei, obtinut prin presare la rece.
  • In loc de dulciuri, mananca fructe. La inceputul regimului, ar fi bine sa renunti la cele foarte dulci (banane, struguri, pere dulci) si uscate (stafide, curmale, caise), pentru rezultate spectaculoase.

Daca ai un organism sanatos (nu suferi de ulcer sau sindromul colonului iritabil si nu ai glicemia ridicata), mananca fructele dimineata, pe stomacul gol. Astfel, vitaminele si mineralele vor fi mai bine absorbite, iar fibrele din pulpa fructelor vor inlesni tranzitul intestinal.

Salate, oricand!
Daca pana acum salata a constituit pentru tine o anexa a felului principal, ar fi bine sa-ti schimbi viziunea, daca vrei sa slabesti sanatos si sa-ti mentii aceste atuuri. Salatele pot fi feluri de sine statatoare in cadrul mesei. Alege legume proaspete si crocante.

Poti oricand sa-ti prepari propria salata pe gustul tau, amestecand vegetalele specifice zonei si imbogatind-o cu ton, friptura rece de pui, boabe de fasole rosie, paine de secara, orez sau hrisca fierte.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton