Yoga: 7 beneficii de care nu știai

 

Arăți și ești mai fericită

O oră de asana – o succesiune de posturi/poziții specifice în yoga – te ajută să crești nivelul GABA cu 27%.  GABA  (acidul gamma-aminobutiric) este  considerat a fi unul dintre cei mai importanți mediatori inhibitori centrali, iar nivelul scăzut de GABA este asociat cu depresia. Făcând yoga, nu numai că arați, dar și ești mai fericită!

 

Scapi de dureri de spate

Cele care se plâng de dureri de spate scapă de acestea în proporție de 56% după 6 luni în care au făcut 2 ședințe de yoga pe săptămână. Aceasta este concluzia unui studiu publicat într-o revistă de specialitate, care concluziona că yoga este mai eficientă în tratarea durerilor de spate decât medicamentele, care diminează durerile în proporție de doar 16%. Explicația: posturile yoga întăresc musculatura spatelui.

 

Dormi mai bine

Insomniacii care fac yoga ajung să adoarmă cu 15 minute mai devreme și să doarmă profund cu o oră mai mult pe noapte, după doar două luni în care au făcut câteva exerciții yoga înainte de culcare. Cercetătorii explică acest lucru prin faptul că exercițiile și tehnicile de repsirație yoga te ajută să te relaxezi și să te deconectezi de la realitatea  de peste zi, cu toate problemele ei, care cauzează insomniile.

 

Ai mai multă încredere în tine

Femeile care practică în mod regulat yoga ajung să-și iubească formele și să capete încredere mai mare în ele decât cele care merg la sală sau la ore de aerobic – spune un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Berkeley (California). Asta pentru că yoga ne învață să fim în acord cu ceea ce simte corpul nostru și cu ceea ce poate face, nu cu modul în care arată. Yoga nu merge pe principiul No pain, no gain și nu te face să te simți ca o ratată dacă nu poți face exercițiile 'ca la carte'.

 

Te tonifiezi din cap până în picioare

La propiu! În posturile yoga folosești greutatea propriului corp, iar în anumite poziții chiar toată greutatea! Practicanții yoga, chiar și cei mai plăpânzi, ajung să-și dezvolte musculatura, dar într-un mod armonios și în plus, sunt foarte flexibili.

 

Te simți calmă

Nivelul de cytokină al practicantelor de yoga (care își fac exercițiile de cel puțin o dată pe săptămână, timp de doi ani) este cu 41% mai mic decât al femeilor care nu fac sport, sau practică alte tipuri de exerciții fizice – arată un studiu publicat în Psychosomatic Medicine . Cytokina este vinovată printre altele de scăderea răspunsului imunitar, stări de oboseală și schimbări de dispoziție.

 

Sexul e mai fierbinte

Yoga te ajută să reduci anxietatea, să fii mai conștientă de propriul tău corp și să eliberezi mai mulți hormoni care te fac să simți dorința. Ca atare, ai mai multă poftă de sex și ai parte de un orgasm profund.

Citește mai multe despre beneficiile yoga în acest interviu cu Beko Kaygee, cel mai în betavogă  Master Trainer Motivaţional al momentului, care promovează viaţa sănătoasă de mai bine de 20 de ani, a studiat cu instructori din toate colţurile lumii,  susţinând la rândul lui cursuri şi seminarii în numeroase ţări.

Beko Kaygee se va afla în București în septembrie. Vezi aici mai multe despre eveniment!


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport