Ziua internationala a Strumpfilor – 25 iunie 2011

Sarbatorim ziua de nastere a lui Peyo, creatorul Strumpfilor, prin organizarea de evenimente strumpfice in toata lumea si prin incercarea de a stabili un nou record Guinness pentru cea mai mare adunare de oameni imbracati in costume de Strumpfi (pe o perioada de 24 de ore si in mai multe locatii simultan).


Sambata, 25 iunie 2011, cand celebram ziua de nastere a creatorului Strumpfilor, Peyo (care s-a nascut pe 25 iunie 1928), Columbia Pictures si Sony Pictures Animation vor organiza evenimente aniversare in toata lumea, care vor fi incluse in Ziua Internationala a Strumpfilor, o sarbatoare internationala care precede lansarea in cinematografe a noului film despre calatoria Strumpfilor, a anuntat Marc Weinstock, presedintele de marketing international al Sony Pictures. The Smurfs, filmul realizat de Columbia Pictures si Sony Pictures Animation va fi lansat in cinematografe in Romania la data de 26 august 2011.

In comentariul ce a urmat acestui anunt, Weinstock a afirmat, Putine personaje de film  sunt atat de renumite ca Strumpfii – timp de peste 50 de ani, ei au fost niste adevarate legende ale culturii populare, adorate de toate generatiile. Creatiile lui Peyo rezista in timp si de aceea se cuvine sa sarbatorim Ziua Internationala a Strumpfilor chiar de ziua sa aniversara.'

De Ziua Internationala a Strumpfilor, cand lumea se bucura de petreceri in mai multe orase de pe glob, participantii sunt invitati sa vina la aceste evenimente imbracati in costume de strumpfi pentru a incerca sa stabileasca un nou record Guinness pentru cea mai numeroasa adunare de oameni costumati in Strumpfi, pe o perioada de 24 de ore, in mai multe orase din lume. 

Evenimentele care vor avea loc simultan in mai multe locatii de pe glob vor gazdui cel mai mare numar de Strumpfi care s-a reunit vreodata. Pentru stabilirea unui nou record Guinness omologat, evenimentele internationale trebuie sa reuneasca peste 2.510 de Strumpfi. Observatorii de la Guinness World Records™ se vor afla in 12 orase din toata lumea si vor contoriza participarea a sute de participanti din fiecare oras, care vin la reuniune imbracati in strumpfi (boneta alba de strumpf, pantaloni si pantofi albi, pielea pictata in albastru).  Pe langa faptul ca participantii sunt rugati sa vina in costume de Strumpfi, organizatorii din toate locatiile vor pune la dispozitia tuturor bonete de strumpfi si tricouri albastre.

Printre orasele care participa la actiunea de stabilire a noului record de ziua internationala a Strumpfilor se numara: Bruxelles, Belgia (tara natala a lui Peyo); Atena, Grecia; Scheveningen (Haga), Olanda; Dublin, Irlanda; Mexico City, Mexic; Panama City, Panama; Varsovia, Polonia; Moscova, Rusia; Johannesburg, Africa de Sud; New York, SUA; si Londra, UK.  Evenimentele includ printre altele, o aventura cu strumpfii la Londra, cand O2  devine O-Blue” si un eveniment de familie la Smurf Street Blueport' (cunoscut si sub numele de South Street Seaport) din New York; De asemenea familia lui Peyo va participa la distractia organizata in orasul lor natal din Belgia.

Pe langa aceste activitati se vor mai desfasura si alte evenimente legate de Ziua internationala a Strumpfilor si in alte locatii de pe glob. De exemplu, in Spania, satul J̼zcar, din provincia Malaga Рunul dintre faimoasele orase albe ale Andaluziei, renumite pentru zidurile lor de un alb imaculat Рva sarbatori aceasta zi vopsind in albastru toate cladirile din oras.

De asemenea Terasa Trocadero din Paris, amplasata vizavi de Turnul Eiffel,  va fi populata de figurine ale Strumpfilor in marime naturala' (circa 20 cm). Figurine reprezentandu-i pe Strumpfi vor putea fi admirate si in piata centrala din Reykjavik, Islanda, la aeroportul international El Dorado din Bogotá, Columbia si in zone circulate din Geneva sau Zurich, Elvetia. 

In Taiwan, vestita Casa rosie va fi transformata in Casa albastra,' care va fi plina de figurine ale Strumpfilor.  La Copenhaga, Danemarca, sarbatoarea va avea loc in Gradinile Tivoli, la parcul de distractii, unde participantii vor dansa, se vor lasa pictati pe fata si se vor amuza impreuna.  La Los Angeles, in Palatul Santa Monica, se va organiza aniversarea zilei de nastere a lui Peyo cu multe activitati caracteristice Strumpfilor.
 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri