Ziua Internationala de Constientizare a Autismului „Arata ca iti pasa!”

Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania-filiala Iasi, organizeaza campania Arata ca iti pasa', campanie de constientizare a problematicii autismului.

In cadrul acestei campanii, in data de 2 aprilie 2009, ora 10.00, in Piata Palatului, Asociatia Inca o Sansa impreuna cu organizatorii campaniei, invita copii si tineri sa fie alaturi de copiii cu autism pentru a montarea unei fundite din piese de puzzle, ce simbolizeaza nevoia de a construi impreuna viitorul acestor copii.

Actiunea va fi realizata cu sprijinul Primariei Iasi, Fundatiei Romanian Angel Appel, FDSC, Fundatia Vodafone Romania si Fundatiei pentru Voi.
Evenimentul va fi continuat de seara caritabila organizata la Motel Bucium, cu incepere de la ora 18.00, in scopul strangerii de fonduri pentru achizitionarea unui microbuz cu care copiii cu autism sa mearga la scoala si sa participe la actiunile ANCAAR Iasi.

Ziua de 2 Aprilie a fost declarata, la data de 18 decembrie 2007, de catre Natiunile Unite, Ziua Internationala de Constientizare a Autismului.
In Iasi sunt peste 300 de copii cu autism aflati in evidenta Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului.

Dintre acestia putini sunt cei care beneficiaza, datorita eforturilor sustinute ale parintilor, de terapii specifice, terapii care pot face ca acesti copii sa aiba o viata mai buna.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri