Ziua Mondiala a Diabetului, 14 noiembrie, la Ateneul Roman

Se estimeaza ca in lume, 70.000 de copii fac diabet de tip 1 in fiecare an.

Impactul global al diabetului zaharat a atins proportii epidemice, a atins nu numai indivizii, ci si societatea in ansamblul ei. International Diabetes Federation (IDF) estimeaza ca pana in 2025, vor fi 380 de milioane de dioabetici in lume. In lipsa tratamentului sau a controlului, diabeticii pot suferi complicatii precum afectiuni ale inimii, rinichilor etc.

Pentru a constientiza oamenii asupra acestei boli, anual, in intreaga lume se desfasoara campanii de informare si prevenire. Anul acesta, pe 14 noimebrie, de Ziua Mondiala a Diabetului, sute de cladiri vor fi iluminate in albastru, sub sloganul Bring diabetes to light' (Sa aducem diabetul in lumina').

In Romania, duminica 14 noiembrie, incepand cu ora 18, bucurestenii sunt invitati pe esplanada din fata Ateneului, pentru o serie de evenimente dedicate acestei zile.

Organizatorii, sustinuti de compania Lilly Romania, au pregatit un spectacol de lumini pe fatada Ateneului, urmat de momentul iluminarii in albastru, culoare reprezentand speranta.

Evenimentul va fi prezentat de Toni Grecu. Campania de constientizare a diabetului include informari asupra factorilor de risc si a metodelor de detectare a diabetului, campanii de prevenire, evenimente de constientizare si de mobilizare a oamenilor spre un regim de viata sanatos.

Intr-un cort special amenajat, Centrul Medical Unirea va face teste gratuite de glicemie. Si-au anuntat prezenta personalitati care au diabet sau au pe cineva in familie cu diabet.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri