9 trucuri utile pentru zborul cu avionul alaturi de copii

Fie ca pleci in vacanta sau muncesti in strainatate si vrei sa te intorci in tara la parinti, se poate intampla sa fii nevoita sa zbori cu avionul alaturi de copii. Iata 9 trucuri utile care vor face zborul mai usor si pentru tine si pentru ei.

1. Incarca toate bateriile

Indiferent ca vorbim de telefoane, tablete sau kindle, asigura-te ca bateriile sunt incarcate de acasa, incat sa ii poti distrage atentia copilului pe durata zborului.
In unele avioane poti sa-ti conectezi dispozitivele, insa doar pentru a le mentine bateria, nu pentru a o incarca.

2. Fii creativa!

Ia cu tine o carte de colorat sau un joc clasic care sa-l mentina ocupat pe cel mic daca se plictiseste de tehnologie.
Poti pregati chiar o surpriza in bagajul de mana, pe care sa o desfaci la jumatatea drumului sau cand simti ca incepe sa se plictiseasca.

3. Ia cat lapte ai nevoie

Daca nu alaptezi sau folosesti biberoanele la drumuri lungi, tine cont ca regula cu maxim 100 ml de lichid nu se aplica si in cazul laptelui pentru bebe.
Asa ca poti lua mai mult lapte cu tine.

4. Impacheteaza schimburi de haine

Pe langa scutece, in bagajul de mana e esential sa mai pui si un schimb de haine pentru tine si unul pentru cel mic, caci cel mic aproape sigur va varsa ceva. Ar putea fi pe tine, ar putea fi pe el sau ar putea fi pe amandoi. Oricum ar fi, vei fi pregatita.

5. Nu uita de igiena

Servetelele umede te pot salva din multe situatii lipicioase. Impacheteaza-le in bagajul de mana si bazeaza-te pe ele pentru situatii neprevazute.

6. Incearca sa anticipezi

De multe ori copiii au nevoie la baie exact in timpul aterizarii sau al decolarii, ca altfel viata ar fi prea plictisitoare :). Incearca sa anticipezi si sa il duci pe cel mic la baie inainte de si intre cele doua intervale.

7. Impacheteaza o paturica

Temperatura din avion este in medie in jur de 20 de grade, iar copilului i s-ar putea face frig.
O paturica subtire bagata in bagajul de mana ii poate asigura confortul, mai ales daca ai noroc si trage un pui de somn.

8. Asigura-te ca ai mainile libere

Mai ales daca zbori singura cu bebelusul, fara un ajutor, un port-bebe ti-ar putea fi de mare ajutor pana sa poti folosi carutul.

9. Nu uita de presiune

Sigur stii ca pe parcursul zborului, mai ales la aterizare, e ceva obisnuit sa ti se infunde urechile.
Pentru adulti rezolvarea e simpla: e suficient sa casti sau sa iei o bomboana.
Pentru copii insa, asigura-te ca ai suzeta la indemana sau un biberon pe care sa i-l dai sa-si poata desfunda singur urechile.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie