Cazul bebelușilor cu SHU | Prof. Dr. Monica Pop: “Cine crede în Olivia Steer îşi poate ucide copilul”

Cazurile bebelușilor diagnosticați cu SHU (Sindrom-hemolitic-uremic), trei dintre ele cu adevărat tragice, iar celelalte destul de grave, au provocat o adevărată isterie la nivel național, asta pentru că părinții nu au mai știut ce să creadă și, mai ales, nu mai știau de ce să-și ferească micuții.

În acest moment, patru copii cu SHU mai sunt internați la Spitalul Marie Curie din Capitală, și alți 45 de copii cu scaune diareice la spitalele județene. Până luni, 29 februarie, când Ministerul Agriculturii a anunțat că a descoperit bacteria E.coli în brânza comercializată de o companie argeșeană, nimeni nu a putut vorbi în mod oficial despre o posibilă cauză a îmbolnăvirii bebelușilor.

Nici acum nu se știe cu exactitate dacă brânza infectată este adevărata cauză a îmbolnăvirii bebelușilor, este doar o cauză posibilă, așa cum recunosc autoritățile.  Acest lucru a făcut să se vehiculeze tot felul de ipoteze despre sursa infectării copiilor.  Printre variantele vehiculate s-a numărat și cea a vaccinurilor. Mai exact a vaccinului Hexaxim. Printre personele care au susținut această ipoteză s-a numărat Olivia Steer, care nu a făcut niciodată un secret din faptul că este împotriva vaccinări. Ba dimpotrivă și-a exprimat public, de fiecare dată când a avut ocazia, această opinie.

Așadar, și în cazul bebelușilor SHU, Olivia Steer a considerat că este vorba despre o mușamalizare pusă la cale de autorități.

'(…)Orice pistă pe care Ministerul Sănătății și cel al Agriculturii ne-au pus s-a dovedit penibilă, total falsă și o pierdere de timp irecuperabilă. Dacă medicii (dintre cei cu care am avut discuții private) ar îndrăzni să vorbească ar spune că nici unul dintre produsele alimentare de pe lista rușinoasă a mușmalizării propuse de Cadariu, Rafila & gașca nu poate să provoace brusc un simptom atît de grav și devastator ca cel hemolitic-uremic. Dar că vaccinurile, pline de substanțe dintre cele mai toxice, cum sînt mercurul, aluminiul, formaldehida – pot! De altfel, există studii științifice (nu puține) care fac legătura de cauzalitate între anumite vaccinuri și sindromul amintit (…)', scrie Olivia Steer pe pagina ei de Facebook.

monica_popPe de altă parte, Prof. dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie,  califică teoria Oliviei Steer drept o aberaţie:
Cine crede în Olivia Steer îşi poate ucide copilul. Vaccinurile sunt de import şi ar fi îmbolnăvit copii din mai multe ţări sau măcar din mai multe zone din România. Formaldehida este o substanţă care sterilizează, iar în vaccinuri, dacă există, sigur este dozată în aşa fel încât să nu dăuneze organismului'.

Un alt medic, dr. Carmen Murariu, epidemiolog la Spitalul Marie Curie', susține la rându-i teoria potrivit căreia vaccinurile nu-i pot îmbolnăvi pe copii: Este exclus ca bebeluşii să se fi îmbolnăvit de la un vaccin, aşa cum susţin unii. Toate cele folosite în Programul Naţional de Imunizare se obţin prin inginerie genetică, nu conţin tulpini vii atenuate care să fi putut da un sindrom diareic', a declarat ea pentru ziarulring.ro

Și Agenția Națională a Medicamentului a dat un comunicat în care a precizat că niciunul dintre bebelușii diagnosticați cu SHU nu a fost vaccinat cu acest tip de vaccin.

Agenţia Naţională a Medicamentului a precizat că vaccinul Hexacima este aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului şi pus pe piaţă doar după testare. În legătură cu speculaţiile referitoare la posibila asociere între cazurile de SHU şi administrarea vaccinului Hexacima, precizăm că, în conformitate cu înregistrările disponibile, niciunul dintre copiii diagnosticaţi cu SHU nu a fost vaccinat cu Hexacima „, precizează Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

Surse: Facebook Olivia Steer, ziarulring.ro, Ministerul Sănătății, Ministerul Agriculturii
Sursă foto: Facebook
Text: Alina Serea


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau