„E neaparat sa il duci la oftalmolog la varsta de 3-4 ani” – recomandarea Prof. Dr. Monica Pop

In cadrul unui interviu LiveDoc, medicul oftalmolog si Managerul General al Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice din Bucuresti, Monica Pop a explicat de ce parintii trebuie sa isi duca obligatoriu copiii la un control medical oftalmologic, pentru a putea evita probleme de sanatate mai tarziu.

4 ani – varsta maxima pana la care trebuie sa iti duci copilul la control oftalmologic

In plus fata de controlul de rutina pe care medicii neonatologi il fac in maternitate, este foarte important sa te prezinti cu cel mic la doctorul oftalmolog, chiar daca vede perfect.

'Este un lucru pe care vrem de multă vreme să-l legiferăm, consultul copilului la 3 sau 4 ani pentru că există o problemă cu totul deosebită, pe care oamenii nu o știu, chiar greu de crezut. Sunt copii care se nasc cu vicii de refracție, cu nevoie de ochelari la un singur ochi, acel ochi, ca să vadă bine, ar trebui să primească o lentilă. Dar părintele nu are de unde să știe pentru că este total asimptomatic, nimic nu poate sugera că acel copil vede prost cu un ochi.
El vede cu cu celălalt, s-a adaptat, așa știe el că e viața. În situația în care acel ochi nu-și primește lentila de care are nevoie, creierul șterge imaginea și începe să vadă din ce în ce mai prost până ajunge să piardă definitiv vederea', avertizeaza dr. Monica Pop.

Prin urmare, exista afectiuni oftalmologice ce pot aparea, precum ambliopia, fara a da insa vreun simptom. Acestea pot fi tratate si vindecate, insa este esential ca parintii sa isi duca copiii la un control oftalmologic de rutina.

In plus, medicul specialist a mai adaugat: „Familiile in care exista patologii oftalmologice, precum glaucoame, cataracte, etc, sunt primele care ar trebui sa se prezinte cu copiii la consult de rutina.”

Dr. Monica Pop a mai subliniat ca este foarte important incurajarea copiilor sa poarte ochelari atunci cand ei sunt necesari si sustinerea acestora in mod pozitiv, pentru a nu fi afectati de alti copii sau colegi care pot face din problema lor de vedere un motiv de amuzament.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau