Ești pregătită pentru al doilea copil?

Pentru mulți părinți, decizia de a avea încă un copil este mai degrabă o chestiune de când' decât de dacă'. Uite câteva întrebări pe care ar trebui să ți le pui și la care să răspunzi cu sinceritate,  înainte de a face al doilea copil.

 

 Cum va schimba echilibrul familiei

Deși părinții spun că fac al doilea copil pentru primul (să aibă cu cine se juca), de cele mai multe ori, rivalitatea dintre frați poate fi o adevărată problemă. Chiar dacă, într-o primă fază, copilul cel mare se paote declara încântat că va avea un frățior, adaptarea la familia mărită va cere multă atenție și diplomație.

 

Vă permiteți al doilea copil?

Poate părea prozaică o astfel de întrebare, și sigur, unde mănâncă 3, pot mânca și 4 guri. Dar un copil are nevoie și de alte lucruri în afară de mâncare: haine, jucării, tratamente, acces la educație și multe altele, așa că va trebui să faci o evaluare a situației financiare a familiei, înainte de a lua marea decizie. Vă permiteți să mai aveți un copil?

Va trebui să te gândești și la munca ta. Multe femei nu mai pot munci cu normă întreagă sau nu mai muncesc deloc în momentul când trebuie să se ocupe de doi sau trei copii.
Vei putea să muncești? Dacă nu, va fi suficient salariul soțului? Ce faci cu copiii când voi sunteți la serviciu?

 

El mai vrea un copil?

Uneori, unul dintre parteneri își mai dorește copii (până la urmă, de ce ne dorim al doilea copil?), în timp ce celălalt, nu. În multe cazuri, mama este cea care dorește să aibă al doilea bebeluș, gândindu-se că timpul trece și că poate, o sarcină va fi mai greu de obținut. Dar partenerul se poate simți presat să mai treacă o dată prin scutece, biberoane, colici și tot felul de probleme pe care venirea unui bebeluș le presupune, când abia lucrurile au intrat în normal și, în sfârșit, se poate înțelege cu copilul. Discutați cu siceritate despre al doilea copil, pentru a nu vă trezi că el dezbină în loc să completeze frumos familia.

 

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie