Exclusiv | Dr. Oz: Cea mai mare greșeală pe care părinții o fac în alimentația copiilor

Dr. Mehmet Oz, unul dintre cei mai renumiți medici din lume, care a devenit celebru datorită sfaturilor sale excelente privind o viață sănătoasă din toate punctele de vedere, este de părere că părinții fac o greșeală majoră în alimentația copiilor. Și asta din lipsă de informații.

L-am întrebat pe Mehmet Oz care este cea mai mare greșeală a părinților privind dieta copiilor și ce le recomandă acestora, iar el ne-a răspuns:

'Provocați tot timpul copii să încerce gusturi noi. E nevoie de mai multe încercări pentru a reuși', a declarat Dr. Oz pentru Revista Baby.

Așadar, una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac părinții în alimentația copiilor, este aceea că obișnuiesc să nu diversifice suficient mâncarea copiilor și să renunțe ușor atunci când un copil refuză un anume aliment.

Potrivit lui Dr.Oz este foarte important ca copiilor să li se ofere alternative, să poată alege din mai multe alimente la o masă. Pe de altă parte, este foarte important să nu renunțăm atunci când copilul refuză să mănânce și chiar să guste din anumite alimente. Iar să nu renunțăm nu înseamnă nicidecum să insităm ca micuții să mănânce un aliment sau o mâncare pe care o refuză, ci să mai încercăm peste o scurtă perioadă.

De exemplu, dacă astăzi le facem broccolli și refuză vehement să pună gura pe această legumă, nu are niciun rost să insistăm, pentru că nu vom face altceva decât să le provocăm sentimente negative față de broccolli. Ideal ar fi să ne vadă pe noi să mâncând broccolli și să mai încercăm peste o zi, două, trei sau chiar o săptămână, să le dăm din nou. Și dacă și atunci refuză, mai încercăm peste altă săptămână. Și tot așa.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau