Indemnizatia pentru cresterea copilului majorata din ianuarie 2018

Anul incepe cu vesti bune pentru mamici. Indemnizatia pentru cresterea copilului majorata din ianuarie 2018.  Indemnizatia pentru cresterea copilului majorata nu se mai raporteaza la valoarea salarului minim pe economie asa cum se intampla in 2017 ci, la valoarea indicelui social de referinta (ISR).

„Indicatorul social de referință (ISR) depind aproape toate prestațiile sociale acordate din bugetului statului, inclusiv indemnizația de șomaj sau alocația pentru copii.” – conform Avocat.net

Indemnizatia pentru cresterea copilului majorata in acest an

In prezent, ISR este stabilit la un cuantum de 500 de lei, inmultit cu 2.5. Astfel ca, incepand cu data de 1 ianuarie 2018, a crescut de la 1.233 la 1.250 de lei.

„Cuantumul minim al indenizației nu poate fi mai mic decât suma rezultată prin aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință, denumit în continuare ISR și nici mai mare de 8.500 lei” – conform Avocat.net

Pentru fiecare copil nascut dintr-o sarcina gemelara, indemnizatia pentru cresterea copilului majorata in 2018 creste cu 1.250 de lei, nu cu 85% din salariul minim brut pe tara, asa cum era pana la aceste modificari. Daca nu ar fi avut loc modificarea modului de calcul, luand in considerare cresterea salariului minim la o valoare de 1.900 de lei, majorarea indemnizatiei pentru sarcinile multiple ar fi avut o valoare mai mare.

Noile valori pentru indemnizatia pentru cresterea copilului in 2018

Dupa toate aceste modificari, indemnizatia pentru cresterea copilului in 2018, va avea o valoare minima de 1.250 de lei si un prag maxim de 8.500 de lei.

Sursa: Avocat.net
Foto: Shutterstock.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie