Pericolul care se poate ascunde in hainele bebelusilor

Un tatic a descoperit cauza infricosatoare care a determinat-o pe bebelusa lui Molly, sa planga inconsolabil.

Bebelusii plang din foarte multe motive, in general pentru ca sunt bebelusi si asa se exprima ei. Insa uneori, cand plansetele nu inceteaza, exista un motiv serios pentru care nu pot fi consolati.

Scott Walker a descoprit recent cauza infricosatoare care o facea pe bebelusa lui, Molly, sa planga inca de cand s-a trezit si mai mult chiar sa faca ferba.

Intr-o postare pe reteaua de socializare Facebook, pentru a avertiza si alti parinti, Scott a povestit cum iesisera la masa si Molly nu se mai oprea din plans.

Cand i-au scos sosetelele, pentru a incerca sa ii scada febra, a observat ca ceva nu era in regula cu unul din degetele de la picioare. Problema era ca un fir de par se prinsese de jur imprejurul degetului si ii taise circulatia sanguina si practic taia degetelul micutei Molly.

Din fericire pentru Molly, mamica ei era pregatita pentru urgente si a reusit intr-un timp foarte scurt sa indeparteze firul de par folosing o penseta si o lupa.

Imaginea pe care a postat-o pe Facebook, este facuta la 45 de minute dupa ce firul de par a fost indepartat si se poate vedea ca firul de par a taiat pielea de la deget de jur impreujur.

 

Had a small scare this afternoon with Ms. Molly. What happened was new to me, but apparently not totally uncommon, so I…

Posted by Scott Walker on Thursday, January 21, 2016

 

Medicii i-au sfatuit pe Scott si pe sotia sa ca in cazul in care bebelusul plange si nu poate fi consolat intotdeauna sa verifice piciorusele bebelusului.

Este usor de inteles cum se poate intampla asa ceva avand in vedere ca dupa nastere, mamicilor le cade parul destul de mult, iar parul poate cadea in sosetele, pe papucei sau in alte hainute si apoi sa se infasoare in jurul oricarei parti corporale a bebelusului.

 

Citeste si despre:
Măsuri de siguranţă pentru bebe
Un bebeluş a murit după ce a fost lăsat singur în scaunul de masă
'Atenție părinți!' Avertismentul unui tată al cărui copil a murit după ce a mâncat spaghete

Din cauza ca firele de par sunt atat de subtiri, nu prea sunt observate decat atunci cand apar inflamatia sau alte complicatii si in general acestea se infasoara in jurul degetelor de la mainile sau picioarele bebelusilor, insa se pot infasura si in jurul altor organe, inclusiv organelor genitale.

Pentru a preveni astfel de pericole, medicii sfatuiesc parintii, in special pe mamicile care se confrunta cu caderea parului, sa examineze cu atentie hainutele bebelusului, in special sosetele, inainte de a imbraca bebelusul. De asemenea recomanda spalarea separata a hainutelor bebelusului, intoarse pe dos.

Citeste si despre:
Cum ți se schimbă viața atunci când copilul aproape că îți moare în brațe
Un bebelus a murit sufocat in timp ce dormea cu tatal sau
Un copil de un an a fost la un pas de moarte din cauza unui produs pe care îl avem cu toții în casă

 

Sursa: yahoo.com
Foto: 123rf.com, Facebook.com
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul