Printesa Diana a schimbat radical modul in care femeile nasc

Desi nu multa lume stie, Printesa Diana, cu felul ei rebel de a fi in raport cu normele si eticheta Casei Regale, a schimbat modul in care femeile de pretutindeni nasc in prezent.

Cu mult inainte de a sosi pe lume Printii William si Harry, nasterile in familia regala presupuneau interventii medicale majore.

Chiar si in anii 1800, femeile nasteau cu ajutorul unei forme de anestezie ce seda organismul, iar copilul era scos cu forcepsul de fiecare data.
Acesta e si modul in care Regina Victoria si Regina Elisabeta a II-a au adus mostenitori pe lume.

Diana, prima femeie din Familia Regala a Marii Britanii care a nascut la spital

In acele timpuri, a aduce pe lume un copil printr-o nastere fara dureri, dar cu multe riscuri, era un semn de bunastare.

Asa se face ca in anii 50, tot mai multi medici obstetricieni incurajau nasterea prin aceasta metoda, nu doar la casele regale.
Nasterea cu anestezie „de zori”, cum era denumita, presupunea inclusiv riscuri de deces si in cele din urma s-a renuntat la ea.
Nu s-a renuntat insa si la pozitia in care femeile se presupune ca erau nevoite sa stea: intinse pe un pat, cu calmante in organism.

Printesa Diana a rupt aceasta traditie si a decis sa nasca din pozitie verticala, ajutata de o moasa si de Printul Charles, in cazul ambelor nasteri refuzand sa stea in pozitie orizontala, mult mai anevoioasa pentru travaliu si pentru procesul nasterii.

Nu doar ca nu era traditional ca femeile sa nasca in alta pozitie decat cea culcata, insa femeile din familia regala erau nevoite sa nasca acasa, mai precis la Palatul Kensington.

Diana a schimbat si aceasta regula, nascand la Spitalul St. Mary, aducand astfel pe lume primii mostenitori ai Casei Regale a Marii Britanii care s-au nascut intr-un spital.
Tot in acelasi spital s-au nascut si primii doi copii ai Printului William cu Kate Middleton, Printul George si Printesa Charlotte, iar in cursul lunii aprilie va veni pe lume si cel de-al treilea copil al cuplului regal, in acelasi spital.

Sursa: popsugar.com

Copyright imagine: Alpha Press / The Duke of Cambridge and Prince


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nastere