O mamica cere interzicerea forcepsului la nastere

Recent, au aparut numeroase voci de mame in Australia, care cer interzicerea folosirii forcepsului. Aceasta discutie a lansat insa o controversa, intre cei care considera ca forcepsul este un instrument cu care medicii salveaza vieti, respectiv cei care considera ca forcepsul nu face decat sa raneasca.

Amy Dawesm, o mamica ce a nascut recent in Australia, sustine ca are de suferit din pricina rupturilor de tesut la nivel vaginal si perianal, lucru cauzat de folosirea forcepsului.

Femeia a gasit un grup de suport pentru femei care au trecut prin acelasi lucru si incearca sa obtina interzicerea forcepsului in Australia.

Dar de ce se foloseste focepsul?

Majoritatea femeilor pot da nastere natural fara a fi ajutate de astfel de instrumente. Se intampla insa ca, in unele situatii, medicul sa fie nevoit sa scoata copilul mai repede, dintr-un motiv ce tine de siguranta mamei sau a copilului. Aceasta este situatia in care medicul foloseste forcepsul.

Forceps sau cezariana

De regula, in situatiile in care nasterea cu ajutorul forcepsului se impune, cezariana este si ea o alternativa. Din acest motiv, viitoarelor mame ar trebui sa li se prezinte optiunea, pentru a putea alege calea preferata de a da nastere, in acea situatie.

In cazul folosirii forcepsului sau vacuumului, cand acestea sunt folosite la jumatatea distantei pe canalul de nastere, instrumentele sunt periculoase si presupun riscuri de ranire.

Majoritatea medicilor nu vor folosi forcepsul in acest punct, insa daca este necesar, un medic experimentat in aceasta procedura poate face diferenta si poate diminua riscul de ranire.

Daca totusi bebelusul este coborat mai mult, atunci forcepsul sau nasterea cu ajutorul vacuumului devin optiuni preferabile, fata de nasterea prin cezariana.

Sursa: bellybelly.com.au

Imagine: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nastere