Mare atentie la acest produs! Daca il folosesti zilnic, poate provoca reactii alergice serioase

Orice parinte poate confirma asta: cel care a inventat servetelele umede e un sfant si merita o medalie. Nu doar ca te ajuta cand schimbi scutece si nu ai acces la o baie adecvata, dar sunt de mare ajutor si in situatii lipicioase, cand juniorul isi intinde mancarea pe toata fata si pe maini.

Cu toate acestea, un studiu recent atrage insa atentia ca servetelele umede ar putea pune in pericol sanatatea celor mici. Desi e posibil sa crezi ca nu poti trai fara servetele umede, e important sa tii cont ca folosirea frecventa a lor poate fi daunatoare.

Servetelele umede – un potential pericol pentru pielea bebelusului

Mary Wu Chang, doctor si profesor de dermatologie si pediatrie la Facultatea de Medicina a Universitatii Connecticut a desfasurat un studiu amplu in acest sens.
In urma cercetarii, au fost evidentiate pericolele ce insotesc folosirea zilnica a servetelelor umede: cateva tipuri de reactii alergice la copii nu erau cauzate de alergii, ci de servetelele umede.

Medicul a descoperit ca un anume conservant, ce se gaseste in majoritatea pachetelor de servetele umede, este ingredientul ce cauzeaza eruptiile. Acesta se numeste metilizotiazolinona (prescurtat MI) si se regaseste in foarte multe produse cosmetice sau de casa, precum sampoane sau sapunuri.

2 conservanti sunt responsabili pentru reactiile alergice

Studiul a aratat ca majoritatea servetelelor umede contin acest conservant, insotit adesea de metilcloroizotiazolinona (MCI). Combinatia celor 2 ingrediente este principalul motiv pentru reactiile alergice rezultate in urma folosirii intensive a servetelelor umede.
Cu toate ca producatorii au intrerupt fabricarea servetelelor umede ce contin combinatia de conservanti, chiar si folosirea doar a MI a dus la diagnosticarea mai multor copii cu alergii la acest ingredient.

Ar trebui sa nu mai folosesc servetele umede?

Daca iti sunt atat de utile, fii foarte atenta la ingredientele de pe ambalaj. Cumpara servetele ce contin un numar cat mai mic de conservanti si ia seama la modul in care pielea bebelusului tau reactioneaza la ele.
In plus, ori de cate ori ai posibilitatea, incearca sa inlocuiesti servetelele umede fie cu un prosop umed, fie cu apa si sapun.

Citeste si: Bebeluș de șase luni, la un pas de moarte din cauza arsurilor provocate de șervețele umede

Surse articol:

pediatrics.aappublications.org

familyshare.com

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul