Tratament cu celule stem pentru micuțul Alex

Alex, băiețelul de 3 ani care în urma unui accident intervenit la 11 luni a suferit o lipsă severă de oxigenare a creierului și a fost diagnosticat cu paralizie cerebrală, s-a întors împreună cu familia din State Unite, unde i s-a administrat grefa proprie de sânge placentar. Tratamentul a fost facilitat de Cord Blood Medical Center, părinții având inspirația ca la nașterea micuțului să stocheze celulele stem din sângele placentar. Transplantul a fost realizat în cadrul unuia dintre centrele de renume în domeniul medicinei regenerative, Spitalul Duke University din Carolina de Nord, SUA.

Unul dintre medicii care s-au ocupat de Alex în ultimii doi ani i-a recomandat tratament cu propriile celule stem în vederea refacerii leziunilor provocate de afecţiunea sa. Demersul nu s-a putut concretiza după accident, dar imediat ce micuţul a fost transportabil şi s-au identificat soluţii pentru afecţiunea sa. Cord Blood Center Medical a oferit sprijinul familiei, iar după o evaluare riguroasă, specialiștii de la Duke University Hospital au acceptat utilizarea grefei şi l-au programat pentru intervenţie.

I-am administrat grefa intravenos şi celulele vor circula prin corpul său către creier, dar nu ştim cât va dura acest lucru. Ar putea dura câteva săptămâni sau chiar luni. Am aflat în urma testelor că atunci când celulele ajung în organism, reuşesc să producă hormoni care trimit semnale către propriile sale celule pentru a ajuta la refacerea creierului şi trimit semnale pentru a reduce inflamaţia – una dintre cauzele principale ale lezării creierului după un accident de tipul celui prin care a trecut el. Asadar, celulele pot opri inflamarea şi pot spori abilitatea celulelor nervoase proprii de a se reface,' a afirmat Dr. Joanne Kurtzberg, expert de renume international în domeniul transplantului de sânge placentar ombilical, care s-a ocupat de tratamentul lui Alex.
Puteți urmări imagini de la tratamentului lui Alex în SUA accesând linkul de mai jos:
http://www.youtube.com/watch?v=MSaTsV8Oy78&feature=youtu.be


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri