Un bebeluș a rămas cu cicatrice, după ce a fost tăiat la cap în timpul operației de cezariană

Un bebeluș a fost la un pas de tragedie în momentul în care medicul care o opera pe mamă de cezariană l-a tăiat destul de tare la nivelul capului.

Micuța Karmen, fetița unui cuplu de scoțieni, a fost tăiată în timpul operației de cezariană. Ea avea o cicatrice care pornea din dreptul ochiului și până la ureche.

La scurt timp după naștere, mama a fost nevoită să călătorească cu bebelușul la un alt spital, unde-i putea fi făcută micuței o operație de chirurgie estetică pentru a nu rămâne cu o cicatrice urâtă pentru tot restul vieții ei.

Citește și:Cezariana nu este „calea usoara' – Postarea unei mamici te va lasa fara cuvinte

Medicul care a făcut această eroare susține că motivul a fost faptul că în momentul în care s-a efectuat cezariana deja mama era în travaliu.

Potrivit statisticilor, 2% dintre copii pot suferi astfel de tăieturi în timpul operației de cezariană și asta se întâmplă când mama este în travaliu în timpul intervenției.

Mama este foarte revoltată și spune că ar fi putut ca această tăietură să aibă consecințe mult mai grave și acuză medicii de incompetență, spunând că nici ea și nici copilul nu au beneficiat de îngrijire profesionistă din partea personalului medical.

Au dat spitalul în judecată

Mama susține că a ajuns la spital pentru cezariană, pentru care avea indicație medicală. Medicii i-au spus că au prea multe urgențe și nu pot să o bage în operație în acea zi, așa că a așteptat până a doua zi dimineață. A doua zi, nu a băgat-o nimeni în seamă până după prânz, iar la prânz a fost din nou amânată operația.

'A fost un dezastru de la început și până la sfârșit. Mi se rupsese apa, aveam contracții, dar nimeni nu se uita măcar a mine', a declarat mămica.

Abia în jur de ora 10 mama a fost băgată în operație, care părea să decurgă ok, asta dacă nu ar fi fost tăiat bebelușul la cap în timpul intervenției chirugicale.

Părinții au depus plângere împotriva medicului, considerând că i-au pus viața în pericol fetiței lor. Copilei nici măcar nu i s-au pus copci la tăietură pentru că spitalul nu avea un chirurg care să poată face asta. Așa că prinții au fost nevoiți să călătorească spre un alt spital.

Reprezentanții spitalului au declarat că nu comentează cazul și că au pornit o anchetă internă.

Sursa: dailymail.co.uk.
Foto:Northfoto


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nastere