10 greșeli de machiaj care te îmbătrânesc cu 10 ani

Un machiaj bine făcut ne poate întineri pe loc, dar aceste greșeli de machiaj au efectul opus – uite ce te îmbătrânește cu 10 ani! Evită aceste greșeli de machiaj.

Prea mult fond de ten

Prea mult fond de ten se adună în liniile fine de la nivelul pielii și fură din luminozitatea pielii tale. Evită formulele de fond de ten cu acoperire mare si formule mate sau pe care găsești formularea long-wearing, 24 h etc.

Prea mult anticearcăn

Anticearcănul are un rol important în machiaj și, aplicat corect, face minuni. Dar un anticeacăn dens, aplicat cu generozitate și eventual și într-o nuanță prea deschisă, peste care mai aplici și pudră, provoacă un dezastru cosmetic – se va aduna în ridurile fine de sub ochi și te va îmbătrâni 10 ani!

Alege un anticearcăn fluid sau cremos lejer, nu în stil creion și tapotează bine zona pe care ai aplicat, pentru a evita impresia de cercuri albe sub ochi.

Ruj prea închis

Un ruj într-o nuanță închisă micșorează optic suprafața buzelor și te îmbătrânește foarte tare. Alege nuanțe de roșu vibrant în loc de burgund sau coniac.

 Prea multă pudră

Te-ai învățat să o aplici reflex, pentru ca machiajul să nu curgă. Dar pudra are prostul obicei de a fura luminozitate și de a se aduna în liniile fine de pe față. Iar dacă ai o pilozitate mai accentuază, scoate fiecare firișor de păr de pe față în evidență. Nu-ți mai tapeta fața cu pudră – te îmbătrânește!

Dermatograf  negru

Negrul e elegant în vestimentație, dar poate fi prea dramatic în machiaj. Dacă ai trecut de 25 de ani și treci și printr-o perioadă în care ești mai obosită, un dermatograf negru nu e alegerea bună pentru tine. Folosește nuanțe de maro închis sau prun în loc de negru și utilizează un bețișor de vată sau o pensulă de fard pentru a estompa linia de dermatograf.

Prea mult contur

Creionul contur de buze trebuie folosit cu grijă. Dacă nu ești profesionistă în ale machiajului, mai bine nu-l folosești deloc. Un contur prea pronunțat și într-o nuanță prea închisă conferă un aspect vulgar și ia din volumul buzelor, ceea ce te îmbătrânește instant cu 10 ani!

Mascara pe genele inferioare

Mascara conferă luminozitate privirii dacă produsul este aplicat cum trebuie și în cantități modeste. Dacă aplici mascara pe genele inferioare, privirea va fi mai obosită. În schimb, aplică un al doilea strat pe colțul extern al ochiului, pentru un plus de profunzime și miste în privirea ta.

Prea puțin blush

În materie de blush, greșim destul de des – fie nu îl aplicăm deloc, caz în care fața machiată arată chiar mai ternă decât dacă nu am purta deloc machiaj, fie îl folosim  în cantitatea prea mare, în culoarea nepotrivită și îl aplicăm într-o dungă inestetică pe obraz sau ne facem obrăjori asemănători cu cei ai unor păpuși rusești.

Alege un blush în nuanțe naturale și aplică-l cu mișcări circulare, astfel încât să se difuzeze pe zona de pomete, înspre arcada și ureche, fără să lase dâre.

Aplici rujul direct

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, limita superioară și inferioară a buzelor se înmoaie, iar pielea (căzută) nu mai reține excesul de ruj. Nu aplica deji rujul direct din tub pe buze – folosește o pensulă specială cu care să întinzi rujul bine, astfel încât să nu se prelingă și să depășescă 'granița' buzelor. Pune cel mai mult ruj în centrul buzelor și întinde bine spre exterior.

Fard de sprâncene prea închis

La 25 de ani un fard de sprâncene mai închis te prindea bine – îți definea trăsăturile feței. La 35, este indicat să alegi un fard de sprâncene ceva mai deshis decât nuanța ta naturală – cu un ton sau două. Dacă vrei să nu te complici, renunță la creion și folosește un fard din cutia de culori pe care-l aplici prin mișcări ușoare de tapotare, astfel încât să umpli golurile din sprânceană.

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin