10 ponturi pentru o naștere ușoară

Cele mai multe dintre femei își doresc copii și visează să devină mame, dar gândul nașterii le îngrozește pe majoritatea dintre ele. Poveștile despre sarcină și naștere pot speria orice viitoare mămică. Iată câteva ponturi care te-ar putea ajuta să ai o naștere mai ușoară:

  1. Mișcă-ți corpul

Toate știm că atunci când ești însărcinată devine dificil să te miști. Ești foarte obosită, parcă te dor toate și, peste toate astea, nici nu poți dormi bine. Totuși, este foarte important să faci exerciții fizice pentru a te pregăti pentru o naștere mai ușoară.  Mersul lejer este indicat, înotul și el. Și, deloc de neglijat, sunt exercițiile Kegal, pe care mamele ar trebui să le facă înainte de naștere.

  1. Fii pozitivă

Este perfect normal să fii mai stresată în timpul sarcinii. Încearcă totuși să rămâi cât de calmă poți. Stresul îți poate transforma nașterea într-un adevăra coșmar și poate duce chiar și la cezariană.

Meditația poate face minuni, dar dacă nu ești deloc genul care să mediteze, niște muzică ar putea fi soluția și pentru tine.

  1. Respiră corect

Respiratul este ceva pe care îl faci fără măcar să te gândești. Dar este detaliul care poate face diferența în timpul travaliului și al nașterii.

Este important să exersezi respirația, să respiri din pipet, din stomac, să respiri superficial și apoi să le alternezi pe toate acestea.

  1. Mănâncă echilibrat

Mâncarea pe care o consumi poate avea un impact puternic asupra sarcinii, dar și a nașterii. O dietă corespunzătoare te poate ajuta să ai o naștere mai ușoară.

Ar trebui să mănânci fructe, legume, carne slabă și lactate. Vegetalele verzi sunt recomandate datorită conținutului ridicat de fier de care ai atâta nevoie.

Încearcă să eviți alimente care conțin retinol și fructele de mare. La fel și zahărul, pe cât posibil. Și fă tot posibilul să nu mănânci mâncare decât din surse foarte sigure, o toxiinfecție este ultimul lucru pe care ți l-ai dori.

Citește și: A trăit cu spaimă toată sarcina pentru că burta ei imensă nu se mai oprea din creștere | FOTO

  1. Fă tot posibilul să nu iei foarte multe în greutate

Este indicat să iei în greutate în timpul nașterii, în niciun caz nu ții cură de slăbire acum, dar e important să ții kilogramele sub control. Mâncatul pentru doi este doar un mit. Prea multe kilograme luate în timpul sarcinii pot duce la o naștere dificilă, de multe ori, în anumite cazuri, chiar la cezariană de urgență.

Obezitatea este periculoasă în timpul sarcinii, dar și al nașterii.

  1. Evită poveștile și informațiile negative despre naștere

Ești dornică să fii informată și ăsta este un lucru foarte bun, dar poveștile și informațiile negative te pot speria, stresa, îți pot da o stare de disconfort psihic care te-ar putea afecta și ți-ar produce anxietate. Amintește-ți de fiecare dată că noi toate suntem diferite, dacă o mămică a avut o naștere grea, cu incidente nedorite, nu înseamnă că așa va fi și la tine.

  1. Învață despre naștere

Informațiile educative și pozitive pe de altă parte sunt recomandate. Este bine să știi cât mai mult, mai ales pentru că, de obicei, ce nu știm ne sperie.

Vorbește cu doctorul și întreabă-l tot ce vrei să știi și discută cu el orice problemă te apasă, este foarte important. Mai vorbește și cu alte mame, dar încearcă , așa cum spuneam, să eviți poveștile care te-ar putea afecta.

Citește și: 5 lucruri pe care nu le-am știut despre sarcină. Dezvăluirile unui tată

  1. Asigură-te că ai parte de suport

Vorbește cu partenerul de viață, cu mama, cu prietena cea mai bună, cu orice persoană te poate susține în momentele în care îți este dificil. Este bine să le subliniezi membrilor familiei că ai nevoie de suportul lor șii nu vrei să fii judecată pentru deciziile pe care le iei.

  1. Alege cu grijă medicul

Sunt foarte mulți medici care, pentru a fi mai rapid și mai simplu, recomandă imediat mamelor să nască prin cezariană, la cel mai obstacol. Așadar, este foarte important ca medicul pe care îl alegi să fie un bun profesionist care să susțină nașterea naturală.

  1. Fă din apă cel mai bun prieten al tău

Pe lângă faptul că este indicat să bei apă și să fii foarte bine hidratată, apa te poate ajuta și să naști mai ușor. Hidroterapia reduce durerea și disconfortul în timpul travaliului, reduce și stresul. Te poți băga pur și simplu într-o cadă cu apă în timpul travaliului, dar ai mare atenție să nu fie apa prea fierbinte. Nu este indicat să faci acest lucru însă, dacă apa deja ți s-a rupt.

Chiar dacă poate ți-e greu să crezi, starea de spirit este foarte importantă în timpul nașterii. Este foarte important să fii calmă și să gândești pozitiv, la fel cum aceste lucruri vor fi la fel de importante și după ce vei naște.

Sursă;curejoy.com
Foto: Hepta


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton