3 măști care te scapă de acnee

Ai încercat tot felul de creme și medicamente, dar tot nu scapi de acnee? Uite câteva remedii naturale care nu dau greș și te scapă rapid de acnee.

 

Mască pe bază de miere și scorțișoară

Pune 3 linguri de miere și o linguriță de scorțișoară pudră într-un vas și amestecă-le bine, până obții o pudră. Aplică această pudră peste zona afectată de acnee, seara, înainte de culcare  și lasă să acționeze peste noapte. Înlătură pudra dimineața, cu apă călduță. Tratamentul de aplică timp de două săptămâni, zilnic și te scapă de acnee, înlăturând coșurile de la rădăcină și împiedicând formarea altora noi, datorită proprităților antibacteriene și antifungice pe care le au atât mierea, cât și scorțișoara.

 

Ceai de urzică

Cura cu urzici te scapă de acnee! Tratamentul presupune 2 pași. Pe de  parte, se face o cură de 10 zile cu ceai de urzici – o linguriță de frunze proaspete, opărite un 250 ml apă fiartă, urmată de 10 zile de pauză și apoi alte 10 zile în care se bea acest ceai.

Extern, pe zonele afectate de acnee, se pun comprese cu ceai de urzici. Se prepară o infuzie dintr-un pumn de frunze de urzică, opărite timp de 10 minute într-o cană de 250 ml, se lasă să se răcească puțin și se aplică pe ten comprese, care se lasă să acționeze timp de 2-3 ore. Compresele trebuie aplicate timp de minim 2 săptămâni, în paralel cu tratamentul intern – cura de ceai de urzici.

 

Mască din făină de orz

Cea mai veche plantă cerealieră de pe pământ, considerată de chinezi plantă sfântă, orzul te vindecă de acnee și are o mulțime de alte proprietăți curative. Ca să scapi de acnee trebuie doar să aplici cataplasme calde cu făină de orz, amestecată cu apă, astfel încât să formeze o pastă, pe care  lași să acționeze timp de 2-3 ore, preferabil seara, înainte de culcare.

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Mai multe din Feminin
Buton