3 reguli în alimentația copiilor

Deși s-au scris foarte multe despre alimentația copiilor, iar unele lucruri par de bun simț, mulți părinți comit o serie de greșeli cu urmări serioase, atunci când este vorba despre alimentația copiilor. Ce reguli trebuie să respecți în primii ani de viață?

 

Fără sare și zahar! – rinichii imaturi ai bebelușilor și copiilor mici nu pot prelucra sarea la fel ca cei ai unui adult. Legumele conțin oricum cantitățile optime de sare, care nu se pierd dacă sunt puțin prelucrate termic. Zahărul oferă calorii goale nutrițional vorbind și dau dependență, alimentând preferința pentru dulce, pe care, susțin unele studii, copiii o au oricum încă din viața intrauterină.  Foarte multe dintre alimentele pe care le oferim copilului conțin oricum zahăr ascuns, astfel încât un copil ajunge să consume aproape o cană de zahăr pe zi (vezi Cât de mult zahăr  mănâncă un copil...)

Nu evita grăsimile! –  Grăsimile nesaturate sau acizii grași esențiali Omega 3 – conținuti de somon și alti pești grasi,  trebuie să existe în meniul celor mici, pentru o dezvoltare cât mai armonioasă Medicii ne recomandă să introducem în alimentația copiilor variantele integrale ale produselor lactate, nu pe cele degresate.

 

Un meniu separat! –  Oamenii în miniatură nu trebuie să aibă același meniu ca al adul­­­­­­­­­ți­­­­lor. Copiii au, cel puțin în primii ani de viață, alte nevoi nutriționale decât adulții. Doar pentru ca a împlinit un an, nu înseamnă că cel mic poate mân­­­­­­­ca sarmale și cartofi pră­­jiți, cu ketchup! Vezi aici care sunt alimentele interzise în primul an de viață

 

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton