3 rețete cu cafea, pentru frumusețea ta

Îi cunoaștem bine aroma și nu ne imaginăm diminețile fără gustul ei, dar puține dintre noi ne-am gândi la cafea ca un ingredient pentru rețetele noastre de frumusețe. Iată 3 rețete cu cafea, ușor de preparat acasă și foarte eficiente ca tratamente de frumusețe și îngrijire.

 

Gomaj cu cafea

Nu necesită vreo preparare anume. Pur și simplu, adaugă zațul de la cafea în gelul tău de duș și aplică-l pe corp. Freacă apoi pielea cu buretele sau, mai bine, cu o lufă, efectuând o mișcare circulară. Gomajul te ajută să îndepărtezi celulele moarte și stimulează circulația, iar dacă la zațul de cafea adaugi o lingură de ulei de măsline  amestecul îți va și hrăni pielea în profunzime.

 

Remediu anticelulită

Foarte multe produse anticelulită au în componență cafeină, cunoscută pentru proprietățile ei de 'spargere' a grăsimilor. Amestecă zațul de la cafea cu o linguriță de ulei de măsline și una de miere, întinde pasta pe zonele cu probleme, după ce ai făcut un duș cu apă caldă spre fierbinte, care să-ți deschidă bine porii, înfășoară corpul în folie alimentară și lasă pasta să acționeze timp de 20-30 de minute. Spală apoi cu apă caldă, masând zona cu mișcări circulare. Fără să-l folosești în exces, și combinat și cu ceva mișcare, acest remediu dă rezultate foarte bune în lupta anticelulită.

Tonic facial

Peste zațul de cafea se toarnă 250 de ml de apă clocotită. Se lasă apoi amestecul la răcit și se toarnă în forme de gheață, după care se pune la congelator. Dimineața și seara, după demachiere, fața și gâtul se freacă ușor cu câte un gub înghețat din acest amestec cu cafea. Se lasă lichidul să acționeze câteva minute și se clătește cu apă călduță, tamponând apoi pielea ușor, cu un șervețel. Acesta este un excelent tonic pentru față, care stimulează circulația și, în plus, folosit regulat, conferă pielii o nuanță ușor bronzată și un aspect sănătos.
Dacă adaugi un praf de scorțisoară peste zațul de cafea, obții nu numai un tonic natural, ci și un amestec cu proprietăți antibacteriene, scorțișoara având proprietăți antibacteriale, antivirale și antiinflamatorii și fiind folosită ca remediu antiacneic.

 

foto Shuttetstock

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton