4 feluri în care să-l liniștești cand are colici

Nu- chinuiesc atât de tare cum credem noi, dar când bebelușul tău are colici, te simți total neputincios auzindu-l cum plânge și pare de neconsolat. Uite ce poți face să-l liniștești când are colici.

Înfașă-l bine!

Studiile demonstrează că bebelușii se simt confortabil atunci când sunt înfășați – cel mai probabil datorită faptului că în timpul celor 9 luni pe care le-au petrecut în burtica ta nu au avut prea mult loc de 'manevre'. Când este strâns înfășat bebelușul tău are aceeași senzație de confort pe care o resimțea ân viața intrauterină și acest lucru îl liniștește.

Du-l la plimbare cu mașina

Drumul cu mașina liniștește un bebeluș supărat de colici, spun părinții care au încercat metoda. Fără să aibă vreun fundament științific demonstrat, metoda pare să funcționeze – cel mic se liniștește și adoarme bine în mașină, atunci când e la drum. Consumi ceva benzină, e drept, dar bebelușul tău va fi fericit, iar voi veți fi liniștiți!

Folosește-te de desene

Nu, nu desene animate. Pune-i în față un desen simplu, geometric, în alb și negru. Cercetările arată că bebelușii sunt fascinați de desenele în alb-negru și în general de forme și culori în contrast. Se pare că metoda de a-i distrage atenția cu astfel de desene, care-i solicită concentrarea funcționează 0 uită de disconfort și studiază universul alb-negru.

Profită de zgomote albe

Specialiștii numesc zgomot alb acel zgomot de fundal, ritmic, care are o intensitate suficient de scăzută, pentru a nu fi deranjant. Mașina de spălat, aspiratorul sunt zgomotele albe care de obicei liniștesc un bebeluș care suferă de colici. Încearcă și tu această metodă.

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul