4 trucuri care te ajută să comunici mai bine cu soțul tău

Dacă întrebi o femeie, orice femeie, indiferent cât de reușită este (pare) relația ei, îți va spune că ar dori să comunice mai mult sau mai bine cu soțul ei. Iată 4 trucuri care ajută în comunicarea reală cu partenerul tău.

 

 

Alege cel mai bun moment

Nu încerca să porți o discuție când el iese pe ușă sau când vine obosit după o zi întreagă de birou. Sau când e nemâncat…Și în niciun caz nu folosi cuvintele pe care toți bărbații le urăsc: Trebuie să vorbim! Numai ce le-a auzit, se va baricada undeva în interiorul lui și nu vei mai putea comunica real cu el, chiar dacă îi ies cuvinte pe gură. Psihlogii ne spun că bărbații sunt mai orientați către mișcare, și se simt mai deschiși atunci când fac activități care presupun mișcare (în timp ce noi preferăm să discutăm static, pe o canapea, pe care să ne eternizăm cu orele…) Soțul tău va fi, probabil, mai ușor de abordat pentru o discuție atunci când mergeți la o plimbare sau chiar când conduce – la drum lung, nu prin oraș, unde va fi mai solicitat în trafic decât dacă ar face vreun sport extrem.

 

 

Treci peste

Dacă aveți o discuție sau o ceartă și ați acoperit deja subiectul, treci peste, odată ce ați închis discuția. Nu aduce din nou subiectul în discuție data viitoare când nu-ți convine ceva. Asta îl va face să nu mai spună lucruri, pentru că i se va părea frustrant că după ce subiectul a fost lămurit, în opinia lui, tu redeschizi un caz clasat.

 

Nu încerca să porți o discuție în termenii tăi

Suntem diferiți – de pe Marte și Venus sau din orice alte două planete din sistemul solar, dar e clar că nu avem aceleași sisteme de gândire. Dacă vrei să comunici cu soțul tău, nu încerca să reduci la același numitor, încearcă să afli ce simte și ce gândește cu adevărat și abține-te de la comentarii care i se pot părea critici.

 

 

Nu te frustra și ai răbdare

Ce îi deranjează foarte tare pe bărbați (și al tău nu face excepție, crede-ne!) este să se simtă controlați. Deși scopul tău este bun – să îl ajuți să se deschidă și să puteți comunica în mod real, vei eșua dacă îi impui acest obiectiv pe care tu ți l-ai trasat. În privința comunicării soțul tău este, cel mai probabil, pe un teren virgin. Dacă ar fi să facem o analogie, ușor forțată, să te aștepți ca el să comunice bine este ca și când tu ar trebui să știi să-ți faci singură revizia la mașină. Dacă nu ai urmat vreo școală tehnică sau n-ai avut vreun mecanic prin familie, sunt puține șanse ca asta să se întâmâmple din prima, oricât de inteligentă ai fi. La fel și el – nu poți avea așteptări prea ridicate de la cineva care nu a fost antrenat pentru comunicare.

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie