5 lucruri care-ți afectează viața sexuală

O mulțime de factori influențează ce se întâmplă în dormitor – stresul, alimentația, anumite afecțiuni ale tale sau ale lui. Dar câteva lucruri mici, la care nu te gândești în mod obișnuit, pot avea (surprinzător) efecte mari asupra vieții voastre sexuale. Află care sunt cele 5 lucruri care-ți afectează viața sexuală.

 

 

 

Kilogramele – ale lui!

Nu-l mai bate la cap să slăbească – bărbații supraponderali (nu obezi!) rezistă mai mult în pat!  Un studiu publicat în The International Journal of Impotence Research arată că bărbații cu ceva kilograme în plus fac dragoste în medie cu 7 minute mai mult pe 'partidă' prin comparație cu cei mândri de silueta lor bine lucrată la sală. Un mic strat de grăsime găzduiește mai mult estradiol, un hormon care încetinește ejacularea. Peste pragul obezității însă, atunci când nivelul de estradiol este prea ridicat, el are, dimpotrivă, efect opus – cauzează disfuncții erectile. (vezi aici ce alimente îți fac poftă de sex)

 

Jucăriile din dormitor

Dacă te-ai plictisit în dormitor, ai grijă cum îți condimentezi viața sexuală. Multe jucării erotice au efect contrar celui pe care-l crezi. Ele conțin concentrații prea mari de ftalați (folosiți în special în industria auto), care determină apariția unor probleme serioase. În urma expunerii la ftalați scade multe nivelul de testosteron și calitatea spermatozoizilor și se pot instala mai multe tipuri de cancer…

 

Picioarele reci

Un studiu pe teme sexuale realizat de o universitate suedeză a demonstrat că jumătate din cuplurile implicate în cercetare nu au putut ajunge la orgasm din cauza picioarelor reci. Odată ce partenerilor li s-au oferit șosete (în condițiile păstrării temperaturii dinainte în cameră), problema s-a rezolvat în 80% dintre cazuri. De ce nu ajungi la orgasm dacă ai picioarele reci? Pentru că zona din creier responsabilă de senzațiile la nivelul genital este foarte aproape de cea care controlează senzațiile la nivelul picioarelor, iar aceasta din urmă transmite senzația de disconfort creierului, blocat astfel să simtă pe deplin plăcerea sexuală.

 

Mirosul de afară

Vara în mod special, când căldura determină înmulțirea rapidă a bacteriilor,  mirosurile de afară pot crea probleme înăuntru. Dacă ești în plină sesiune de intimitate, iar nasul tău le percepe, creierul asociază acele mirosuri neplăcute cu senzația de sex periculos – în accepțiunea de boli, igienă precară etc. Cercetători de la Universitatea din New Mexico au așezat cuplurile implicate într-un studiu despre sex  în două camere diferite – unii au fost cazați în camere care miroseau urât, iar participanților li s-a spus că mirosul vine de la o rețea de canalizare defectă, iar alții au ocupat o cameră normală. Cei cazați în camerele mirositoare au folosit, în marea majoritate, prezervativul (deși în mod obișnuit nu o făceau). Asta pentru că mirosul neplăcut (dacă nu-ți anulează cu totul orice implus sexual) transmite mesajul că ai putea lua vreo boală sau te-ai putea trezi cu vreo sarcină nedorită.

 

Bicicletele

shutterstock_143608762Se știe deja că mersul cu bicicleta pe distanțe lungi afectează viața sexuală a bărbaților (căldura, presiunea, fricțiunea deterimină disfuncții erectile și scăderea calității spermatozoizilor). Dar mai puțin se cunoaște faptul că și femeile care merg pe bicicletă mai mult de 5 kilometri pot avea probleme, mai ales dacă folosesc un model cu ghidonul mai jos de șa. Acel model de bicicletă pune foarte mare presiune pe perineu și pelvis, ceea ce cauzează amorțeala zonei inghinale și o diminuare a senzațiilor în momente de intimitate.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie