6 lucruri de care vei avea nevoie după naștere

Te-ai pregătit 9 luni pentru momentul nașterii, dar prea puține știi despre perioada de imediat de după naștere. Nu e tocmai una roz, iar corpul tău tva trece prin niște schimbări ușor neplăcute. Nu te speria, însă! Lucrurile vor reveni relativ repede la normal. Uite o listă de 7 lucruri pe care să le ai în preajmă după naștere

Tampoane extralargi

Ai auzit despre lohii, dar te va suprinde cantitatea de sânge care se va scurge din tine în primele zile după naștere. Alege acele tampoane de noapte, ultralarge, dar cu strat subțire, ca să nu te simți și tu ca un bebeluș în scutece în primele zile în care schimbi scutecele bebelușului tău.

Tampoane pentru sâni

Nici să nu te gândești să NU cumperi niște tampoane pentru sâni. Dacă trebuie să pleci între mesele bebelușului de acasă și se întâmplă să întârzii peste ora lui de masă, sânii tăi, programați să secrete lapte pe principiul 'cerere și ofertă', vor începe să curgă abundent.

Cremă/unguent pentru sâni

Alăptarea, deși este un proces natural, nu e chiar foarte ușoară. În primele zile dup naștere, până când bebelușul se deprinde cu tehnica suptului, iar tu înveți să-l poziționezi corect la sân, sânii tăi vor fi dureroși. Cremele cu lanolină sau alte preparate special pentru sâni, în perioada alăptării îți vor fi de folos.

Săruri de baie

Băile călduțe cu săruri speciale și un strop de permanganat de potasiu (pe post de dezinfectant) pot grăbi vindecarea rănii după epiziotomie. Vorbește cu medicul tău să îți recomande preparatele pe care le consideră cele mai eficiente.

Prune uscatelucruri de care ai nevoie după nastere

Sau suc de prune sau de pere– asta în loc de medicamente anticonstipație. Primele zile după naștere, vei avea probleme cu constipația, accentuate de teama că zona te va durea. Bea cât mai multe lichide și nu te abține să mergi la baie, nu faci decât să accentuezi problema și să detemini apariția hemoroizilor (dacă ai scăpat cumva de ei în timpul sarcinii).

Pantaloni elastici 

Hainele din timpul sarcinii îți sunt deja relativ mari, dar hainele dinainte de sarcină nu te încap încă. Ai nevoie de o pereche de pantaloni elastici, comozi, din material moale – pantalonii care se găsesc prin raioanele magazinelor sportive, speciali pentru yoga, sunt alegerea cea mai inspirată.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Ingrijire