7 gesturi pentru viitorul planetei

Gesturi marunte pe care le facem acasa, la scoala sau la serviciu pot avea un impact nebanuit asupra mediului inconjura­tor.

planeta, ecologie, reciclare

Invata-ti si copiii sa transforme aceste gesturi in obiceiuri: de voi, de fiecare in parte, depinde viitorul planetei.

Hartia este valoroasa
Romanii inca mai arunca zilnic tone de hartii: reviste, caiete, dosare, coli pe ju­ma­tate scrise… Daca si la voi in casa se intampla asa, poate ca ar fi momentul sa invatati sa refolositi si sa adunati hartia intr-un spatiu din casa special rezervat pentru asta.

Din cand in cand, daca s-a adunat mai mult, faceti o vizita la cel mai apropiat centru de reciclare. Stiai macar ca in apropiere de casa ta, intr-o arie de circa 500 m, ai 80% sanse sa gasesti un centru de reciclare a deseurilor?

Daca faci parte dintre cei pe care ii intereseaza reciclarea hartiei, insa nu stiu cum sa o faca, cauta mai multe informatii pe internet (de exemplu, la www.co­paculdehartie.ro).

Plantati, macar o data, un copac. Si nu uitati sa-l ingrijiti, ca sa creasca mare…

Plasticul, poluant
Dupa cum bine stii, plasticul nu e un material prea usor biodegradabil. Si totusi, el ne umple cel mai mult cosurile de gunoi: de la pungi de plastic, pana la sticle de plastic, jucarii din acelasi material, castroane si cani, pa­hare si tacamuri de unica folo­sinta, mobilier, carcase de apa­ratura electrocasnica, iar lista ar putea continua la infinit. Iata de ce, unul dintre cele mai importante gesturi pentru protectia mediului ar trebui sa fie reciclarea plasticului si, mai ales, folosirea sa cu ma­su­ra.

Sau refoloseste cat poti. Pentru recipiente, alege ma­teriale naturale (sticla, ce­ramica), refo­loseste pun­gile de la su­per­market ca saci de gunoi sau da cadou jucariile vechi ale copiilor in loc sa le arunci.

Pentru fiecare tona de plastic reciclat se economisesc aproximativ doua tone de petrol. Salveaza si tu re­sursele planetei!

Stiai ca…
O punga de plastic se degradeaza in cel putin 100 de ani, iar o sticla de plastic… niciodata!

Curentul electric
Curentul electric este o resursa despre care adesea ni se spune ca ar trebui consumata cu ma­sura. Atat timp cat con­sumul de curent electric chiar te afecteaza financiar, probabil ca asta este o idee care iti surade.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sfaturi practice