7 tipologii de mamici pe care le gasesti pe grupurile de Facebook

In ziua de azi discutiile nu se mai poarta atat de mult pe forumuri, ci s-au mutat in grupurile de Facebook. Si putine sunt grupurile de Facebook la fel de variate ca cele de mamici. Tot aici e locul unde se nasc controverse de la detalii precum temperatura apei de baie pana la culoarea scaunului bebelusului. Iar daca vorbim de alaptat… Deschidem deja o cutie a Pandorei. Iata 7 tipologii de mamici pe care le vei intalni pe grupuri, iar tu s-ar putea sa fii una dintre ele!

Cea care nu greseste niciodata

Indiferent ce s-ar intampla, familia ei e perfecta, sotul la fel, bebelusul e un inger care aproape ca nici caca nu face, iar cand vine vorba de know-how, te va pune imediat la punct.
Poate intr-o zi ai postat un piure de legume cu o culoare mai inchisa decat ar trebui, in alta zi o poza in care se vedea in spate o haina lasate de izbeliste, va fi prima care va sesiza si te va critica pentru ca nu esti o mama perfecta.
Dar cine e, nu? Ei bine, ea. Sau cel putin asa crede, stim noi mai bine!

Mamica vanzatoare

Mamica vanzatoare e o „specie” aparte, care nu-i neaparat mamica. Tot ce cauta e sa vanda produse, de cele mai multe ori cosmetice, iar grupurile de mamici sunt si ele o piata de desfacere, in definitiv.
In functie de grupul pe care te afli si de regulile acestuia, mamica vanzatoare va „zbura” mai devreme sau mai tarziu, dupa caz.

Mamica-expert

Le-a vazut pe toate, le-a facut pe toate, stie sa-ti dea un sfat in orice domeniu. De la dimensiunea scutecelor la „cat trebuie lasata ciorba la fiert” si pana la trucuri de infrumusetare, nu e raspuns sa nu il aiba pregatit.
Dar asta nu e un lucru rau, in definitiv rolul acestor grupuri e exact dialogul. Acest tip de mamica insa pare sa creada intotdeauna ca detine adevarul absolut, desi nu e intotdeauna asa.

Cea care impartaseste putin cam mult

Aici probabil ca se incadreaza din pacate si proaspetele mamici, care pur si simplu au nevoie de o mana de ajutor, pentru ca stim cu totii cat de paranoia poti deveni la inceput.
Insa pe grupurile de Facebook se gasesc din abundenta poze cu scaune de bebelusi (nu, nu mobila, ci fecale), eruptii si alte asemenea.
Ceea ce, din nou, pentru o mama alarmata poate fi ok, primeste un sfat din partea altora, care au parte de experienta capatata in timp. Insa imaginile si filmuletele cu bebelusi goi, bebelusi la baita si alte materiale multimedia asemanatoare n-ar trebui sa fie postate, fie si in grupuri inchise. Niciodata nu stii cu adevarat cine le vede si, in fond, si copilul tau are dreptul la intimitate.

Mamica pacient

Aceste doua categorii de mamici de pe grupurile de Facebook merg mana in mana, din pacate. Sunt acele mamici care, poate din lipsa de timp, lipsa de bani sau pur si simplu din neincrederea pe care o au in medici, apeleaza la vocea grupului in detrimentul mersului la medic.
Eruptii, tuse, febra, scaune de toate culorile, toate acestea sunt simptome despre care poti auzi pe grup si care s-ar potrivi mai bine la urechea unui medic.
Din pacate insa, si sfaturile vin pe masura si sunt adesea contrare, naturiste si, cel mai grav, neavizate.

Mamica doctor

Mamica doctor este tipologia de mamica ce nu se sfieste sa puna diagnostice si sa raspunda categoric tipologiei de mama de mai sus, bazandu-se strict pe experienta de mamica, nu si pe vreo diploma in domeniu.
Cel mai bun sfat pe care il poti da unei mame care cere ajutor ce implica probleme de sanatate este sa mearga la medic, eventual numele unui medic pe care il stii bun.
Ii poti spune ce CREZI tu ca AR PUTEA cauza acel simptom, insa niciodata nu oferi certitudini si in niciun caz nu pune diagnostice. Intotdeauna indruma mama catre un medic de la care sa primeasca o parere avizata.

Mamica bine intentionata

In final, pentru ca am pastrat ce e mai bun pentru incheiere, sunt acele mamici care doresc din suflet sa ajute, stiu cum e sa treci prin momente dificile, pe care ele le-au trait deja, si sunt dispuse oricand sa te indrume cu sfaturi bune pe calea dificila dar minunata a vietii de mamica.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie