„A fost îngrozitor!” Ce diagnostic crunt a primit o fetiță care acuza durei de burtă

O femeie a dezvăluit chinul prin care a trecut după ce fiica ei, care acuza dureri de burtă, a primit din partea doctorilor un diagnostic grav.

Totul a început când Betty a fost sunat de la școala fiicei ei, Esmee, pentru a i se spune că micuța trebuie luată acasă deoarece acuză dureri de stomac. Copilul începuse să și vomite și avea sânge în urină, notează The Sun.

După o vizită la spitalul local, un farmacist a sfătuit-o pe Betty să sune la Salvare.

La sosire, paramedicii au decis să o ducă pe Esmee la Spitalul de Copii Sheffield. Copilul a fost supus mai multor analize și i-a fost recoltată și o probă de urină.

Spre uimirea femeii, medicii i-au spus că fata are insuficiență renală. Esmee a fost dusă la Unitatea de Terapie Intensivă, unde a fost sedată, pusă pe ventilație artificială și unde i s-a făcut dializă. Esmee a fost apoi diagnosticată cu o boală genetică rară numită sindromul hemolitic-uremic atipic. Afecțiunea este rară și severă și este cauzată, în special, de compromiterea autoreglării sistemului imunitar de apărare împotriva infecțiilor.

Unui adolescent care acuza dureri de cap și stări de vomă i s-a descoperit o tumoare uriașă pe creier

Sindromul poate afecta orice organ din corp, iar în cazul fetei i-a atacat rinichii.

 „A fost o perioadă foarte înfricoșătoare și îngrozitoare pentru noi.”

Din fericire, a reușit să ia un medicament care i-a salvat viața.

Câteva zile mai târziu, Esmee și-a revenit suficient pentru a fi scoasă de la ATI și transferată într-o secție obișnuită de spital din Nottingham.

Betty încă vorbește despre calvarul cu care s-a confruntat cu fiica ei.

 „A fost o perioadă foarte înfricoșătoare și îngrozitoare pentru noi. Dar medicul a fost atât de liniștitor și profesionist, așa că știam că suntem pe mâini bune'.

Din fericire, Esmee a fost externată tocmai la timp pentru a petrece Crăciunul acasă, anul trecut.

Ea trebuie să ia în continuare medicamente salvatoare la fiecare două săptămâni, iar familia ei învață cum să trăiască cu starea ei. Esmee s-a întors acum la școală cu normă întreagă și a reluat lecțiile de înot și fotbal.

Foto – Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri