A ramas aproape orb din cauza unei jucarii

Dupa ce un baietel a ramas aproape orb din cauza unui laser, medicii oftalmologi trag un semnal de alarma si avertizeaza parintii ca laserul  nu este o jucarie.

Medicul oftalomog Ben Armitage povesteste ca baietelul a fost adus la un consult in seara in care acesta s-a jucat cu un laser pe care si l-a indreptat catre ochi, pentru o perioada foarte scurta de timp, insa din pacate, si-a cauzat leziuni permanente ale ochiului, vederea sa scazand cu 75%.

Ochii baietelului arata clar arsurile provocate de laser pe ambele retine. Dr. Armitage a declarat ca arsurile provocate de laser sunt vizibile la ambii ochi si sunt profunde, ajungand pana in spatele ochilor, in zona denumita macula.

Din pacate, aceea este zona unde se realizeaza vederea detaliata centrala si de aceea leziunile produse au fost amplificate.

Baiatul a declarat ca nu a simtit niciun fel de durere imediat, insa impactul asupra vederii sale a fost imediat.

 

Citeste si despre:
Cum si-a pierdut un bebelus vederea din cauza unei fotografii
Jucării periculoase pentru bebe
Ghid de prim ajutor pentru copilul tău


In acest moment, vederea copilului este scazuta la 25% si din pacate, nu prea sunt sanse de recuperare, existand doar sanse foarte mici de imbunatatire o data ce se reduce inflamatia.

Zonele care au suferit arsuri laser sunt zonele in care nu va mai putea niciodata sa vada, speranta medicilor fiind ca o data ce se reduce inflamatia sa se reduca si zona afectata si vederea sa fie cat de cat imbunatatita.

Sursa: abc.net.au
Foto: 123rf.com
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau