Adelina Pestrițu și-a dus fata la doctor cu o simplă tuse, iar medici au internat-o pe loc. Ce diagnostic a primit Zenaida

Adelina Pestrițu (36 de ani) a ajuns de urgență la spital cu fiica ei, Zenaida. Micuța, în vârstă de patru ani, a fost internată de urgență la recomandarea medicilor după ce a fost diagnosticată cu penumonie.

Adelina Pestrițu a povestit în mediul online care a fost primul simptom al fetei care a făcut-o să meargă cu ea la camera de gardă. Este vorba despre tuse, o tuse banală, cum o descrie influencerița, dar care ascundea probleme serioase ale plămânilor.  

„Vreau să trag un semnal de alarmă!”

Totul a început de la o simplă tuse. Și când spun simplă… chiar a fost o tuse banală. De asta vreau să trag un semnal de alarmă și să vă explic cum am ajuns noi la spitalizare.

Citeşte şi: Adelina Pestrițu, primele fotografii cu fiica ei, la doi ani după ce a decis să nu o mai expună în online. Cât de frumoasă s-a făcut Zenaida!

Ne-am prezentat la camera de gardă, am mers să ne asigurăm că îi administrăm un sirop potrivit, pentru că știți că dacă îi dați un sirop pentru tuse productivă și ea este seacă sau invers puteți să îi agravați situația copilului. Cel mai bine este să cereți întotdeauna părerea medicului.

CONȚINUT VIDEO BABY UNICA

La camera de gardă am spus ce s-a întâmplat, am spus că nu are decât o tuse, fără secreții nazale, fără nimic altceva și a început să o asculte doamna doctor de gardă. Ne-a recomandat să facem o radiografie pulmonară. Fiind trecut de 12 noaptea, a fost cam complicat să găsim radiologie noaptea…' – a explicat Adelina, într-un InstaStory.

Citește și: O mamă care credea că băiețelul ei este răcit, a descoperit că micuțul este infectat cu un virus periculos de care nu auzise niciodată

Influencerița a continuat povestea spunând că la radiografie medicii au observat că plămânii fetei sunt afectați. Așa că au decis să o interneze pe loc. Zenaida a primit tratament de specialitate și, în cele din urmă, s-a făcut bine. Adelina Pestrițu a ținut să sublinieze importanța mersului la medic cu copilul chiar și la cele mai mici sau aparent banale semnale de boală.

CONȚINUT VIDEO BABY UNICA

Am internat-o pe loc și vă repet că singurul simptom a fost tusea!”

După ce a fost examinată, am făcut radiografia pulmonară și pe radiografie s-au văzut plămânii destul de afectați. Moment în care am intrat în panică, evident, și noi, părinții, și medicii, care au spus că trebuie internată imediat.

Am internat-o pe loc și vă repet că singurul simptom a fost tusea, la asta trebui să fiți extrem de atente. De fiecare dată când copilul tușește, trebuie neapărat ascultat, pentru că noi, părinții, nu suntem capabili să ne dăm seama că este vorba despre ceva grav. Pentru noi poate părea ceva simplu, o viroză, așa cum se întâmplă peste tot și mai ales în perioada asta. Dar în interior poate fi vorba de ceva foarte grav.

„Tratamentul a fost unul destul de serios”

A fost nevoie și de oxigen, tratamentul a fost unul destul de serios, dar a dat roade repede, având în vedere că o astfel de problemă de sănătate poate dura destul de mult și poate avea complicații peste complicații. Cu pneumonia nu te joci nici când ești adult, nici când ești copil. Deci lucrurile au fost cât se poate de serioase. Și de aceea am vrut să vă povestesc. Pentru că nu e de neglijat nici acea tuse simplă. Nu neglijați nimic din ce ține de sănătate. Și cel mai sigur este să mergeți la medic să întrebați dacă este ceva de făcut. Le mulțumim foarte mult medicilor și vouă pentru că ne-ați scris în permanență.' – a încheiat Adelina Pestrițu.

Foto – Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri