O mamă care credea că băiețelul ei este răcit, a descoperit că micuțul este infectat cu un virus periculos de care nu auzise niciodată

Lorna Smith (35 de ani) a trăit o adevărată tragedie când a aflat că fiul său, Caolan, despre care credea că are o simplă răceală suferă, de fapt, de infecție cu un virus foarte periculos – virusul sincițial respirator (VSR).

Să-ți vezi copilul mic conectat la o mulțime de aparate, luptându-se să respire, este unul dintre cele mai traumatizante lucruri pe care le poate experimenta o mamă – a spus femeia, din Southampton potrivit The Sun.

VSR se transmite cu ușurință prin strănut, tuse sau contactul cu suprafețe contaminate. În cazul copiilor, acest virus determină simptome asemănătoare unei răceli, dar poate provoca infecții pulmonare grave care necesită tratament medical în spital.

Experții în sănătate avertizează că ar putea urma „un triplu amestec letal de COVID-19, gripă și VSR' în iarna aceasta. Cu toate acestea, mulți părinți nu știu că micuții lor ar putea fi în pericol.

Lorna spune că VSR nici măcar nu a fost menționat în cursurile prenatale la care a participat și solicită ca părinților să le fie oferite mai multe informații cu privire la acest virus.

An de ani, în Marea Britanie, aproximativ 30.000 de bebeluși și copii sub cinci ani au nevoie de tratament în spitale din cauza RSV, cu toate că mai puțin de 90 ajung să-și piardă viețile din cauza acestuia.

Lorna a observat că băiețelul ei era bolnav pe când avea opt luni.

Niciodată nu auzisem de VSR, așa că nici nu credeam că ar putea fi ceva mai serios. Știu că toți copiii iau viruși tot timpul și nu am vrut să-i pierd timpul medicului nostru de familie – a povestit femeia.

Apoi, starea copilului s-a deteriorat rapid, copilul ajungând să aibă febră, dificultăți de respirație și refuza hrana.

Modelul XXL Ashely Graham, postare cu abdomenul plin de vergeturi la 10 luni după nașterea gemenilor

Copilul a ajuns de urgență la spital, unde a primit oxigen suplimentar. Era, de asemenea, foarte deshidratat și slăbit. Medicii au încercat să-i administreze hrană cu ajutorul tuburilor, dar copilul a leșinat.

Sunt o fire liniștită, dar în clipa aceea am cedat. Nu mă așteptam să se îmbolnăvească atât de grav, am început să intru în panică și să plâng.

A doua zi, starea copilului s-a stabilizat, dar după câteva ore, problemele au revenit. Atunci, medicii l-au diagnosticat cu VSR. Copilul a primit tratament, s-a însănătoșit și a fost externat.

Medicii spun că nu toți copiii sunt atât de norocoși precum Caolan, VSR putând duce la pneumonie, bronșiolită sau astm.

Foto – pixabay


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri