Un adolescent s-a infectat, la plajă, cu o amibă care se hrănește cu creierul uman

Un adolescent din Florida a ajuns în stare critică la spital după ce s-a infectat, la plajă, cu o amibă ce se hrănește cu creierul uman. Caleb Ziegelbauer are 13 ani și a ajuns la spital după ce a acuzat dureri de cap și halucinații. Cu o săptămână în urmă, el și familia au fost la plajă în Port Charlotte, Florida, notează publicația Today. Doctorii au descoperit că amiba Naegleria fowleri, despre care se știe că se hrănește cu creierul uman, a ajuns în corpul copilului prin nas. Acum, băiatul se zbate între viață și moarte.

Citește și: Un copil a murit după ce castelul gonflabil în care se juca pe plajă a explodat

Naegleria fowleri se găsește, de obicei, în ape dulci și calde și provoacă meningoencefalită amibiană primară (MAP), o infecție rară apărută la nivel cerebral. Simptomele bolii include dureri de cap, febră, sari de greață și vomă, amețeli, lipsa de atenție, halucinații, convulsii și pierderea echilibrului.

Un alt caz de infectare cu MAP a fost raportat luna aceasta în Lake of Three Fires, Iowa. La două săptămâni după infectare, persoana respective a murit. Doar 25% dintre cei infectați cu această amibă supraviețuiesc.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri