„Afacerea” Mos Craciun

Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand ma gandesc ca se apropie sarbatorile nu simt deloc ca-mi tresalta' inima de bucurie.

Pe undeva intre cumparaturile de Craciun, alegerea locului unde sa petreci Revelionul si goana dupa oferte speciale spiritul Sarbatorilor ma paraseste si e inlocuit treptat de un amestec de isterie, resemnare si nostalgie.

Unde sunt Sarbatorile de altadata si cine ne-a furat Craciunul? Pe cuvant, cred ca la vara voi face rezervarea pentru Craciun odata cu cea pentru concediul de vara!

Dar asta ma pune in incurcatura: nici pentru vara nu stiu cand sa ma duc la agentie, ca sa nu mai patesc ca anul trecut, cand am fost, probabil, singurii romani care au dat pentru un concediu pe litoralul bulgaresc pretul unei croaziere, fiindca ne-am trezit in iunie sa facem rezervari.

Povestea s-a repetat de Sarbatori, cand am platit in avans, la inceput de noiembrie, o zapada de Austria cat un soare de cinci stele in Republica Dominicana, doar fiindca n-am consultat ofertele din timp.

Anul acesta, am decis sa ne ocupam mai devreme de operatiunea Vacanta de Sarbatori'.
Primul indiciu ca e totusi prea tarziu l-am avut la sfarsitul lui august, cand sora mea m-a anuntat victorioasa ca au achitat vacanta in Austria.

Peste 180 de filme avand ca tema Sarbatorile si cam 300 de melodii celebre se difuzeaza in fiecare an pe posturile tv, respectiv de radio, din intreaga lume. Primul film de Craciun a fost facut in 1905.

Tentata de pret, am dat fuguta la agentie, dar era prea tarziu: oferta nu mai era valabila.
Exact aici am gresit: in loc sa perseverez, am amanat operatiunea, gandindu-ma ca totusi, nici macar n-am revenit bine din concediul de vara si ca mai avem suficient timp pana in decembrie.

Ei bine, greseala! Cateva incercari gen la pomul laudat' m-au epuizat si frustrat atat de tare (zau, Sebi si Sorina, nu stiu unde si cum gasiti ofertele alea!), incat atunci cand ne-am intalnit, la sfarsit de octombrie, cu niste prieteni care si-au facut o pensiune langa Sighisoara i-am inrebat cu ultimele puteri: Din intamplare, mai aveti vreo camera libera pentru Sarbatori?'.

Nu stiu daca le-a fost mila de disperarea noastra sau chiar din intamplare mai aveau. Asa ca am suspinat fericita: unul dintre motivele majore de stres a disparut. Acest articol este scris de o persoana care stie exact unde va merge in vacanta.

Dar care tot nu stie daca va supravietui Sarbatorilor. Ma gandesc cu groaza la cumparaturi. Am facut weekendul acesta o incercare pana la un magazin de mobila si am sfarsit weekendul cu o cadere nervoasa.

 

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sfaturi practice