Ajutor financiar de 1000 lei pentru copiii cu handicap

Primaria Capitalei a decis astazi, in urma unei sedinte a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, acordarea unor ajutoare financiare de 1000 lei copiilor cu handicap, potrivit Libertatea.

Acest ajutor are conditii similare cu cele pentru primirea stimulentului de 2500 de lei: cel putin unul dintre parintii beneficiarului trebuie sa aiba domiciliul in Bucuresti.

Tototdata, acest ajutor va fi acordat lunar de catre Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti copiilor cu varsta de pana la 18 ani, obligatoriu prin virament bancar.

De initiativa urmeaza sa beneficieze cca 5000 de copii, mai mult de jumatate dintre ei fiind luati in evidenta cu handicap grav. In plus, odata cu proiectul a fost depus si un amendament prin care familiile sa nu fie nevoite sa aduca dosar cu sina sau copiile dupa documentele ce atesta handicapul, de acest lucru urmand sa se ocupe DGASMB, in baza documentelor aduse in original.

Actele necesare pentru a putea beneficia de ajutorul de 1000 lei, pentru copiii cu handicap:

  • cerere de solicitare
  • certificat de naștere, în original și copie al copilului (pentru copiii până în 14 ani)
  • act de identitate al reprezentantului legal, în original și copie
  • act de identitate al celuilalt părinte, în original și copie; dacă este decedat, copie după certificatul de deces; dacă este divorțat, copie după certificatul de divorț
  • copie după certificatul de căsătorie sau de divorț al părinților…

Citeste mai departe pe Libertatea 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie