Amenajarea camerei copilului – mobilier reglabil

Fără categorie

Amenajați camera copilului? Dacă nu vreți să cumparați o mobilă nouă la fiecare doi ani, achiziționați piese de mobilier atemporale şi uşor de adaptat în funcţie de vârsta copilului.

O soluție practică, eficientă și economică este să achiziționați mobilier reglabil. O mobilă potrivită pentru copii ar trebui să satisfacă toate nevoile de dezvoltare ale copiilor și să nu își pierdă funcțiile odată cu creșterea acestora.

Copiii sunt în continuă creștere, așadar înainte de a planifica ce mobilier veți alege pentru camera copilului, ar trebui să luați în considerare dacă va fi posibilă utilizarea sa pe o perioadă mai lungă de timp. În acest sens vă recomandăm mobilierul cu dimensiuni reglabile. Fie că este vorba de o masă, de un scaun sau de un pat, puteți oricând să le ajustați pentru a se potrivi nevoilor curente. Chiar dacă investiția în mobilierul reglabil pare mai mare la început, pe termen lung veți economisi o sumă considerabilă, deoarece acesta va putea fi folosit pe toată durata copilăriei și chiar până la adolescență. In plus, copilul dumneavoastră va beneficia întotdeauna de poziții sănătoase de somn și de ședere, iar acestea sunt esențiale pentru o dezvoltare corectă. 

Birou reglabil pentru pictură și temele de casă

Atunci când alegeți un birou reglabil pentru copii, țineți cont de faptul că, într-o zi, aceasta va fi folosit nu numai pentru desenat, ci și pentru a-și face temele. Prin urmare, blatul de lucru trebuie să fie suficient de mare – alegeți o lățime de aproximativ 80 cm și o lungime de cel puțin 90 cm, ideal fiind 120 cm.

Sursa de imagine: Biano.ro

Desigur, înălțimea biroului este, de asemenea, foarte importantă. Copilul trebuie să stea într-o poziție verticală corectă, astfel încât să nu dezvolte dureri de spate și de șold. Birourile cu înălțime ajustabilă rezolvă această problemă prin reglarea înălțimii astfel încât mâinile copilului să fie întotdeauna în unghi drept față de masa de lucru. Unele birouri oferă posibilitatea reglarii înălțimii în câteva puncte date, în timp ce modelele mai scumpe pot fi ajustate la o dimensiune exactă în functie de nevoile copilului dumneavoastra.

Anumite birouri vă permit, de asemenea, să reglați înclinarea blatului. Acest lucru ajută la prevenirea încovoierii spatelui atunci când se desenează, când biroul poate fi înclinat până la 45°, sau atunci când se citește și se scrie, pentru aceste activități este suficient un unghi de 6-16°.

Scaunul potrivit pentru o poziție corectă

Scaunul ideal permite utilizatorului să se așeze cu întreaga zonă a picioarelor pe podea, iar brațele trebuie să se sprijine pe blat și coatele trebuie să fie în unghi drept. Un scaun reglabil permite toate aceste lucruri.

Sursa de imagine: Biano.ro

S-ar putea să vă întrebați de ce să nu cumpărați un scaun de birou normal pe care să-l coborâți la înălțimea minimă. Dar un scaun pentru adulți are o curbură pe spatar pentru a se adapta unui adult. Dacă un copil se sprijină pe spătar, acesta nu va oferi suportul corect pentru spate. În mod similar, cotierele sunt înalte și ridică brațele copilului într-o poziție nefirească.

Scaunele reglabile oferă opțiuni destul de generoase pentru reglarea înălțimii scaunului și a spătarului și, eventual, a cotierelor. Unele modele permit, de asemenea, reglarea adâncimii scaunului pentru a obține o poziție de ședere confortabilă și sănătoasă.

Scaun de masă reglabil

Un alt tip de scaun care se adaptează în funcție de vârsta copilului este scaunul de masă. Deși nu va putea fi folosit până la adolescență, acesta va asigura un loc confortabil și sigur atunci cand copilul servește masa cel puțin în primii ani de viață. La fel ca orice scaun pentru copii, nu are margini ascuțite și este conceput special pentru nevoile copilului.

Pat cu lungime ajustabilă

Micuțul tău a crescut și te confrunți cu decizia de a cumpăra un pat de copii sau de a opta pentru un pat de dimensiune mai mare care să reziste ani de zile? Alegerea patului pentru copii este o sarcină foarte importantă deoarece trebuie să țineți cont de mai multe aspecte, siguranța copilului, calitatea materialului, modelul și dimensiunea acestuia. Copii sunt în continuă creștere, așadar un pat cu lungime reglabilă poate fi soluția ideală. Veți ajusta patul treptat în funcție de înălțimea copilului dumneavoastră astfel îl veți putea folosi pentru o perioadă mai lungă de timp. Dezavantajul unui pat reglabil este alegerea limitată a saltelelor, aceasta va trebui schimbată periodic în funcție de vârsta copilului.

Sursa de imagine: Biano.ro

Paturile ajustabile au cel mai adesea trei poziții în care se pot fixa. Și pentru a nu fi nevoit să cumparați de fiecare dată o saltea nouă, există și seturi de trei saltele care vin împreună cu patul.

Sursa imagine deschidere: Photographee.eu / Shutterstock.com

URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din