Analiză sociologică: Femeile din zonele defavorizate ale României nasc prima oară la 16 ani

Din cea mai recentă anchetă sociologică realizată de Organizația Salvați Copiii, a ieșit la iveală faptul că vârsta medie a mamelor din zonele defavorizate, la aducerea pe lume a primului copil, este, în România de 16 ani, iar la nașterea celui de-al dloilea copil este de 18 ani. Mai mult, unele tinere aduc pe lume copilul cu numărul 5 până la vârsta de 23 de ani.

Ancheta mai arată că ratele mortalității infantile din țara noastră sunt excesive, raportate la alte țări europene, dar și că două cun cinci gravide adolescente din zonele rurale defavorizate nu au efectuat analizele recomandate în sarcină din cauza lipsei accesului la servicii medicale, notează hotnews.ro.

Citește și: Șocant! O femeie și-a vândut fetele unor traficanți de minori. Pentru una dintre ele a primit 300 lei

Cât despre tatăl copiilor gravidelor sau mamelor minore, vârsta medie este de 20 de ani.

Această anchetă sociologică s-a derulat în perioada iulie-august 2021, în 46 de comunități rurale din România.

Analiza a fost realizată pe un eșantion de 640 de gravide și mame adolescente din 46 de comunități rurale din 16 județe din România. În aceste comunități defavorizate, Organizația Salvați Copiii, cu ajutorul experților locali, desfășoară intervenții integrate în vederea creșterii accesului gravidelor, mamelor și copiilor sub 5 ani la servicii medicale, educaționale și sociale adaptate nevoilor lor.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri