Anchetă la un spital din Olt, după ce un bebeluș a murit în condiții suspecte la câteva ore de la externare

Tragedie în Olt. Un bebeluș, în vârstă de șase luni, internat în spital în urmă cu câteva zile, a murit la doar câteva ore după externare.

Părinții copilului ce explicații cu privire la caz și acuză medicii de neglijență.

Poliția a deschis o anchetă și un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Mama copilului decedat spune că medicii i-au externat copilul din Spitalul Județean de Urgență Slatina, spunându-i că este perfect sănătos.

„Au zis că e bine, mi-au dat drumul acasă!”

„Ne-am internat pe data de 2, s-a făcut tratament, seara de joi spre vineri a vomat de vreo 2 ori, s-a deranjat la stomăcel și când a venit la vizită i-am spus (medicului), i-au spus și doamnele asistente și a zis ca mă mai ține sub supraveghere 2 zile și i-am zis că oricum nu voiam sa îmi dați drumul tot ca să îi mai faceți tratament câteva zile să fie el bine.

Un alt bebeluș a murit după ce s-a îmbolnăvit și fost trimis acasă de medici

Când a venit la vizită, l-au ascultat, au zis că e bine, mi-au dat drumul acasă, am ajuns la ora 3 acasă, a râs ceva timp cu frățiorii lui, la 4 a început să fie agitat, mânca de mâncat, dar nu putea să se liniștească, se agita într-una', a spus mămica îndoliată, potrivit gândul.ro.

Diagnosticul copilului a fost bronșiolită acută. Doctorii i-au spus mamei că bebelușul este stabil când l-au externat.

„Când mi l-au dat de la Balș, mi-au dat un sirop, i l-am cumpărat, dar nu era bine. Avea o hârâială în piept. M-am dus la farmacie să mă ajute cu altceva. Și doamna de acolo m-a sfătuit să mă duc înapoi la spital cu copilul. La Balș sau la Slatina. M-am dus la Slatina pentru că m-am gândit că e spital mai mare, au mai multe și mi-l fac bine', a adăugat femeia.

Ce spun reprezentanții spitalului

Reprezentanții Spitalului Slatina susțin că starea copilului a fost constantă pe tot parcursul internării. Medicul i-a administrat un tratament cu antibiotice.

„Pe parcursul internării, copilul a fost constant. Starea copilului a fost constantă, nu a manifestat prea multe probleme. Decât cu o singură excepție, în data de 5, dar remisă, fără repetare de genul, măsurile luate au fost concrete, s-a înlocuit laptele cu laptele fără lactoză pentru a nu dezvolta probleme ulterioare.

Toată simptomatologia de la prezentare a bebelușului a fost ameliorată pe parcursul tratamentului indicat de medicul curant, urmând că a fost externat după 7 zile, cât durează o cură de antibiotic și de terapie normală pentru orice copil și orice pacient', a declarat Emilian Postelnic, purtător de cuvânt al Spitalului Slatina, conform aceleiași surse.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri