Apelul unui medic pentru gravide: „Nu amânați vaccinarea până după naștere! Ar putea fi prea târziu!”

Prof. Univ. Dr. Radu Vlădăreanu, preşedintele Societăţii de Obstetrică şi Ginecologie din România îndeamnă femeile însărcinate din România să se vaccineze anti-COVID-19. Medicul spune că noul coronavirus are efecte devastatoare asupra fătului și asupra mamei gravide.

Nu amânați vaccinarea până după naștere! Ar putea fi prea târziu. Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România face un nou apel către toate gravidele de a se vaccina cât mai repede împotriva Sars-Cov-2. Milioane de femei gravide s-au vaccinat pe tot globul', a transmis dr. Vlădăreanu, pe rețelele de socializare.

Expertul în sănătate a enumerat apoi care sunt beneficiile administrării vaccinului anti-COVID-19 dacă aștepți să aduci pe lume un copil.

Citește și: Disperarea unei mame de bebeluș cu COVID-19: „Stau cu mâinile pe el să nu îşi mişte branula'

„Toate datele acumulate în ultimele 19 luni confirmă fără dubiu că:

  • Boala Covid-19 la gravide creşte riscul de naștere prematură, dezlipire de placentă, moartea fătului în uter, spitalizare în ATI și deces al mamei.
  • Vaccinarea scade riscul de infecție cu virusul SARS CoV-2 de peste 5 ori.
  • Vaccinarea scade riscul boală Covid-19 severă și de a ajunge la spital e 10 ori.
  • Vaccinarea scade riscul de deces al gravidelor infectate SARS CoV-2 de 11 ori.
  • Vaccinarea gravidei protejează nou-născutul. Anticorpii dezvoltați de mamă după vaccinare ajung și la făt atât prin placentă, înainte de naștere, cât și prin laptele matern, după naștere.
  • Vaccinul este sigur pentru gravidă și făt.
  • Vaccinarea nu afectează în nici un fel fertilitatea feminină sau masculină, nici prezentă şi nici viitoare. Boala COVID, în schimb, poate afecta grav fertilitatea.

Nu amânați vaccinarea până după naștere! Ar putea fi prea târziu. Nu vă riscați viața și viața copilului pe care îl așteptați. Cu un singur gest simplu, sigur și la îndemână, puteți să vă protejați, împreună cu bebelușul', a adăugat preşedintele Societăţii de Obstetrică şi Ginecologie din România.

Foto – 123.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri