Disperarea unei mame de bebeluș cu COVID-19: „Stau cu mâinile pe el să nu îşi mişte branula”

Numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 în rândul copiilor crește alarmant. Peste 500 de copii bolnavi sunt internați acum în spitale, iar 36 dintre aceștia sunt la Terapie Intensivă. Cel mai mic pacient cu COVID-19 din Spitalul de Copii Marie Curie, din Capitală, are 17 zile și se află în stare critică. Copilașul s-a îmbolnăvit după naștere, iar mama lui spune că nu știe de unde, deoarece ea și ceilalți doi copii pe care și are nu au COVID-19.

Micuțul primește acum oxigen cu ajutorul unui tub de 2 mm. În primele două zile, mama l-a tratat acasă, apoi l-a dus la Spitalul din Târgoviște, de unde medicii l-au trimis, de urgență, în București. Femeia se roagă acum pentru însănătoșirea celui mic.

Citește și: Un bebeluș, de doar 15 zile, e cel mai tânăr pacient cu COVID-19 intubat la ATI

Stau cu mâinile aşa pe el să nu îşi mişte branula, să îi pun masca de oxigen. E greu. Mă lupt zi şi noapte să fie bine. A început să tuşească şi se auzeau foarte urât plămânii, pieptul. Hârâia…', a aspus mama copilului, potrivit observatornews.ro.

În ultima lună, în România s-au infectat circa 50 mii de copii cu SARS-CoV-2, iar medicii trag un semnal de alarmă cu privire la apariția unui sindrom periculos care le poate aduce decesul – sindromul inflamator multisistemic.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri