Arsurile de stomac in timpul sarcinii

Arsurile de stomac, sau arsurile pe gat, sunt din pacate un simptom frecvent in timpul sarcinii.
Afla ce cauzeaza arsurile pe gat, sau acel sentiment extrem de neplacut ce te face sa crezi ca ai inghitit foc si cum poti trece mai usor peste ele.

Arsurile la stomac pe perioada sarcinii

Cum se simt arsurile la stomac in sarcina? Resimtim arsurile la stomac atunci cand acidul gastric iese din sistemul digestiv inferior inspre esofag si irita mucoasa acestuia, cauzand disconfort sau, ai putea spune, chiar o arsura.

Cand esti insarcinata si ai arsuri de stomac, simti o senzatie de arsura/usturime chiar in spatele sternului. Senzatia poate porni din stomac si poate pleca pe gat in sus, iar cand te asezi sau te apleci se poate inrautati.

Ce cauzeaza arsuri la stomac in sarcina

Nu doar greturile din timpul sarcinii dau batai de cap femeilor insarcinate. Multe considera arsurile la stomac ca fiind un simptom cel putin la fel de neplacut.

La inceputul sarcinii, senzatia de arsura la stomac poate aparea din pricina progesteronului, hormonul ce relaxeaza muschii uterini pentru a permite cresterea si dezvoltarea bebelusului tau, relaxand totodata si bariera dintre stomac si esofag.

In lunile finale de sarcina, arsurile la stomac pot fi cauzate de bebelusul tot mai mare ce apasa pe sistemul digestiv.

In ambele cazuri, cea mai buna veste e ca arsurile nu afecteaza bebelusul, insa ar fi bine sa le poti gasi alinare, caci simptomul poate fi foarte deranjant.

Cum diminuezi senzatia de arsuri la stomac in sarcina

Din pacate, indiferent cat de precauta ai fi, uneori vei resimti arsurile la stomac.
Discuta cu medicul tau legat de medicamentele pe care le poti lua (probabil iti va da un medicament antiacid sigur in sarcina).

Poti reduce totodata senzatia de arsuri la stomac in sarcina evitand:

  • ciocolata
  • cafeaua
  • ceaiul
  • fructele acide, citrice
  • rosii/sosul de rosii
  • mancarurile picante
  • prajelile

Incearca sa dormi cu capul ridicat pe perne, sa nu consumi multe lichide odata cu mancarea si sa bei suficienta apa cu o ora inainte si o ora dupa masa.

Sursa: thebump.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate