Au 7 copii si ii cresc cu doar 3 reguli – Fenomenul „feral kids”

Gemma si Lewis Rawnsley locuiesc in Anglia cu cei 7 copii ai lor, cu varste cuprinse intre 13 ani si un an. Ce ii face deosebiti de orice alta familie? Copiii lor nu au reguli ca toti ceilalti, ci sunt crescuti dupa 3 reguli mari si late.

Niciunul din copiii familiei Rawnsley nu merg la scoala, iar pentru cei care ar intui ca sunt instruiti acasa, ei bine, nu. Nu au parte de homeschooling.

Fenomenul numit „feral kids” este unul ce aparent se extinde si pe care tot mai multi parinti il adopta. Ce presupune asta? Copiii „salbatici” cresc fara reguli, iau propriile decizii, iar in cazul acestei familii, nici nu merg la scoala sau nu vor fi instruiti acasa.

Fenomenul „feral kids” – tot mai raspandit

Copiilor familiei Rawnsley li se permite sa ia toate deciziile in ceea ce ii priveste. Aleg ce vor sa manance, cum vor sa se imbrace, ce vor sa faca de zi cu zi, la ce ora sa se duca la culcare.

Au 7 copii si ii cresc cu doar 3 reguli 3

Mama lor, Gemma, explica motivul pentru care a adoptat acest mod de a isi creste copiii „salbatici”: Nu vrea ca ei sa creasca prea devreme.
Femeia, in varsta de 35 de ani, vrea ca cei 7 copii ai sai sa se bucure de copilarie, asta insemnand ca nu vrea sa le puna nicio forma de restrictie.
Gemma nu crede ca cei 7 copii ar trebui sa creasca dupa niste reguli create de adulti.

Copiilor ei li se permite sa injure, sa isi vopseasca sau sa isi tunda parul, sa isi tatueze corpul sau sa isi puna cercei si multe alte activitati pe care in mod obisnuit le-ai asocia cu adultii.

Daca cei mici doresc sa manance ciocolata sau inghetata la 11 noaptea, nimic nu le sta in cale

Au 7 copii si ii cresc cu doar 3 reguli

Gemma a crescut intr-o familie lipsita de dragoste, presarata cu violenta, iar ea isi doreste ca cei 7 copii ai sai sa aiba o cu totul alta experienta, sa traiasca vieti fericite si interesante.

Cand vine vorba de decizii care tin de siguranta copiilor, femeia sustine ca face alegeri calculate.

De pilda, multora li s-ar parea o nebunie sa isi lase copiii sa se joace cu toporul, insa Gemma o considera o decizie calculata, menita sa ii invete pe copii responsabilitatile.

Totodata, cuplul nu considera ca scoala e o necesitate. Ei vor ca ai lor copii sa invete din experientele de viata.

 

 

Au 7 copii si ii cresc cu doar 3 reguli 4

Intr-una din zile, fetita de 8 ani a familiei, Pearl, si-a dorit sa se rada in cap. Mama ei, coafeza de meserie, i-a dat masina de tuns si i-a explicat ce trebuie sa faca.

2 dintre copii, cei mai mari, au fost inscrisi initial la scoala, insa cuplul a hotarat ca sistemul de invatamant nu le este potrivit.

Copiii nu sunt invatati sa scrie si sa citeasca decat daca isi exprima interesul

Cand copiii prezinta interes sa scrie sau sa citeasca, parintii ii invata. Insa aici se opreste instruirea pe care cei doi le-o ofera.
Pheonix, baiatul de 9 ani al familiei, a invatat acum cateva luni sa citeasca.

7 copii, crescuti dupa 3 reguli

Cei 7 copii sunt totusi constransi sa urmeze 3 reguli: NU minti, NU jigni, NU rani.

Desi multi parinti catalogheaza acest stil de parenting ca pe o nebunie, Gemma sustine ca primeste frecvent complimente pentru cat de bine se comporta copiii sai.

Sursa imagini: Facebook Gemma Rawnsley, Capturi Youtube


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau