Botoșani: O polițistă a lovit cu autospeciala un elev pe trecerea de pietoni și l-a băgat cu forța în mașină

Un agent de la Poliția Rutieră Botoșani a lovit cu mașina un copil, pe trecerea de pietoni și l-a forțat să urce în autospecială. Superiorii polițistei care a produs accidentul ar fi încercat să mușamalizeze totul.

Totul s-a petrecut luni, 13 decembrie, pe trecerea de pietoni din fața Liceului Teoretic Alexandru cel Bun', din Botoșani, unde o autospecială condusă de o polițistă de la Serviciul Rutier a accidentat un elev, luându-l pe capotă, notează e-Botoșani.

Incidentul a ieșit la iveală după ce un martor a postat pe Facebook întâmplarea, spunând că adolescentul a fost lovit în timp ce mai mulți elevi ieșeau de la ore, din liceu, iar apoi a fost băgat cu forța în mașina polițistei și luat de la locul faptei.

'Am cedat trecere unor pietoni, copii ieșiți de la liceu, iar de pe Calea Națională a intrat o autospecială a poliției, marca VW Polo, care a intrat în copii ca lupul între oi, unul dintre copii fiind luat pe capotă și ajuns până pe parbriz (girofarurile erau oprite, semn că nu erau în vreo grabă). De la volanul mașinii se coboară o doamnă polițistă care nici una nici două bagă copilul în mașină și pleacă cu el.

Curiozitatea mea, cum trebuia soluționat cazul? Copilul efectiv s-a blocat și nu voia să intre în mașină și zicea că e în regulă, dar l-a obligat sa intre. Se suspendă dreptul doamnei de a mai conduce? Întreb pentru un prieten, căruia i l-ar fi suspendat', a scris martorul într-o postare, în mediul online, pe care ulterior a șters-o, potrivit Știrile ProTV.

Citește și: Un băiețel român, de 2 ani, a fost accidentat mortal în Scoția

Incidentul a fost raportat superiorilor ierahici, dar nu a fost încadrat la categoria accidentelor rutiere, nefiind consemnat în jurnalul intern al evenimentelor. Parchetul de pe lângă Judecătoria din Botoșani s-a sesizat din oficiu și a deschis un dosar de vătămare corporală din culpă. Permisul polițistei a fost reținut până la finalizarea cercetărilor.

Potrivit reprezentanților IPJ Botoșani, victima nu a fost rănită și a refuzat să fie transportată la spital.

'Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că la data de 13 decembrie 2021, în jurul orei 13:00, o autospecială de poliție condusă de un lucrător din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce se deplasa pe Calea Națională dinspre strada Manolești înspre strada Cornișa, nu ar fi acordat prioritate de trecere unui minor care se angajase în traversarea părții carosabile pe marcajul pietonal. În urma evenimentului minorul nu a suferit leziuni corporale și a refuzat, în mod repetat, transportarea la o unitate spitalicească', a spus Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri