Călugăr de la Mânăstirea Frasinei, arestat pentru viol și agresiuni sexuale cu minori

Un călugăr de la Mânăstirea Frăsinei, din județul Vâlcea, a fost aretat pentru 30 de zile pentru viol și agresiune sexuală în formă continuată și corupere sexuală.

Potrivit procurorilor, actele sexuale s-ar fi desfășurat în perioada iulie – septembrie 2021. Victimele sunt doi copii, unul în vârstă de 10 ani, altul de 13. Cei doi îl ajutau pe călugăr să vândă obiecte bisericești, în schimbul cărora prima cadouri și bani. Bărbatul momea copiii cu bani. Apoi, îi agresa și viola în timp ce un îngrijitor de la Mânăstire filma ororile.

„Până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în vara anului 2021, în timp ce inculpaţii se aflau la Mânăstirea Frăsinei, de pe raza com. Muereasca, au dezvoltat relaţii de amiciţie cu 2 persoane vătămate, în vârstă de 10 şi 13 ani. Ei le remiteau diverse cadouri şi sume de bani, ca urnare a ajutorului acordat de aceştia la vânzarea unor obiecte bisericeşti.

Astfel că, în perioada iulie — septembrie 2021, inculpaţii au intreţinut în prezenţa minorului în vârstă de 10 ani, în mod repetat şi în diverse incăperi din incinta Mănăstirii Frăsinei, acte sexuale. Iar în cursul lunii septembrie 2021, pe parcursul a 4 zile consecutive, profitând de imposibilitatea minorului in vârstă de 10 ani, de a-şi exprima voinţa datorită vârstei fragede, l-au atras pe acesta, în diverse camere ale mănăstini şi l-au determinat să intreţină, în mod repetat, acte sexuale orale cu inculpaţii.

Citește și: Un preot a efectuat greșit slujbele de botez timp de 20 de ani

Totodată, în cursul lunii septembrie 2021, pe parcursul a 4 zile consecutive, inculpaţii, profitând de imposibilitatea minorului în vârstă de 10 ani de a-şi exprima voinţa, l-au determinat pe acesta să asiste la intreţinerea de acte sexuale orale între cei doi inculpaţi precum şi să efectueze acte de natură sexuală ce au dus la satisfacţia sexuală a acestora.

În aceeaşi perioadă, unul dintre inculpaţi, profitând de imposibilitatea minorului în vârstă de 13 ani de a-şi exprima voinţa şi oferindu-i diverse sume de bani, l-a determinat pe acesta să suporte şi să efectueze acte sexuale pentru satisfacţia sexuală a inculpatului. – se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria din Râmnicul Vâlcea, potrivit Observator.

Autoritățile continuă cercetările pentru a stabili toate aspectele cazului.

Foto – Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri